vineri, 26 aprilie, 2024

Uite asa ne fac de ras unii romani in alte tari! Mananca, beau si lasa numai gunoaie in urma lor! Primar italian: “Nu-i vrem aici”

Distribuie:

Publicat:

Mananca, beau, lasa deseurile in urma lor, se bat si sparg ferestre la Marina Julia, Monfalcone, in Friuli Venezia Giulia. Un grup de romani in atentia autoritatilor italiene: „nu-i vrem aici” a fost reactia primarului localitatii.

Romani de prin Italia cu lipsa celor 7 ani de acasa

Sase persoane romane, deja toate identificate de catre fortele de ordine, rezidente in Marina Julia, duminica trecuta au facut o „petrecere” pe spatiul verde dotat cu banci si mese de lemn din apropierea marii parcari private a orasului.

Cei sase romani au mancat, au baut, chiar prea mult se pare si in cele din urma, dupa ce au parasit locul „petrecerii” lasand in urma lor deseuri, sticle si pungi de plastic, apropiindu-se de zona locuita au inceput sa se certe intre ei cu o extrema violenta. Cauzele pentru care se certau nu se cunosc inca, dar rezultatul este ca doi dintre ei au fost transportati la Spitalul San Polo din Monfalcone pentru ingrijiri medicale. In special, un roman dintre cei sase a fost lovit bestial de catre prietenii sai de pahar, cu pumnii si picioarele in timp ce era cazut la pamant. In timpul bataii au fost sparte si ferestre de la parterul unui bloc iar urletele si gemetele romanilor beti si pusi pe cearta au atras atentia locatarilor din zona care au chemat imediat politia.

Despre eveniment a fost informat si primarul Anna Maria Cisint a carui reactie a fost una dura la adresa grupului de romani implicati:

„Mizerabilii, uitati ce au lasat in urma lor niste cetateni romani” a scris pe pagina sa de Facebook alaturand si o imagine cu murdaria lasata de conationalii nostri de la locul unde mancasera si bausera acestia.

Primarul Cisint a avertizat ca va lua legatura cu santierul naval din cadrul Fincantieri unde lucreaza cei sase romani si va cere sa fie platite daunele materiale produse de acestia precum si alte masuri impotriva lor, informeaza ilfriuli.it:

„Am implicat deja departamentul legal al municipalitatii si, daca va exista un caz penal, primaria se va constitui parte civila pentru a solicita despagubiri. Apoi, vom cere companiei Fincantieri sa-si asume responsabilitatea angajatilor sai, sa intervina cu masuri impotriva comportamentului lor si sa plateasca despagubirile necesare. Vom cere, de asemenea, sa fie luate alte masuri: acesti romani sunt oameni nedoriti aici, vin la Monfalcone pentru munca si se comporta ca niste animale si ne-ar placea sa fie nedoriti si pentru compania in care lucreaza. Nu se poate murdari in modul asta orasul care te ospiteaza, sa faca bine si sa se intoarca acasa la ei”, puncteaza primarul Anna Cisint.

Postarea publica a primarului de pe pagina sa de Facebook a strans in scurt timp aproape o mie de like-uri si peste o suta de distribuiri iar comentariile adaugate de cetatenii italieni din Monfalcone sunt usor de imaginat:

„Intoarceti-va la voi acasa!”

„Utilizati toate mijloacele disponibile impotriva lor, inclusiv confiscarea salariilor daca acesti romani lucreaza.”

„Bravo, avem deja mizerabilii nostri, nu avem nevoie de altii din import!”

„Sper ca exista toate conditiile pentru a-i arunca in afara granitelor noastre! Ne-am saturat sa trecem cu vederea mizeriile acestor oameni de nimic!”

sursa: rotalianul.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img