joi, 25 aprilie, 2024

Uleiul de masline in dieta

Distribuie:

Publicat:

Specialistii recomanda consumul a 1-2 linguri de ulei de masline in fiecare zi. Pentru a atinge aceasta recomandare, este bine sa inlocuiesti uleiul de floarea soarelui si uleiul de soia cu cel de masline.

Poate fi folosit in salate, poate fi folosit pentru marinarea diverselor tipuri de carne si poate fi folosit chiar pentru prajire. Un exemplu excelent este bine sa fie luat din bucataria greceasca, unde aproape fiecare masa contine ulei de masline. Grecii mananca anual nu mai putin de 260 de litri de ulei de masline iar rezultatul se vede intr-o viata lunga si sanatoasa.

Depozitarea uleiului de masline se face in sticle inchise la culoare, de preferat sticle metalice, pentru ca in felul acesta se mareste durata de viata a produsului. Locul in care se pastreaza trebuie sa fie intunecat si rece.

O solutie excelenta este pastrarea uleiului in frigider. Chiar daca are tendinta de solidificare, acesta se va topi cand va ajunge la temperatura camerei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img