News Flash:

ULTIM ONOR LA CATAFALCUL DEFUNCTULUI-FOTO

25 Aprilie 2014
2603 Vizualizari | 0 Comentarii
Vestea trista a trecerii in nefiinta a celui care a fost, profesor, locotenent-colonel in rezerva Mihai BALAN, a adunat in ziua de 22 aprilie, rude prieteni si cunoscuti pentru al conduce pe ultimul drum din viata.

    In jurul sicriului unde se aflacorpul neinsufletit il plangeau familia si rudele, prietenii si cunoscutii, colegii de breasla, militarii din garnizoana cu care a avut o relatie deosebit de frumoasa pe timpul activitatii de Presedinte al asociatiei veteranilor de razboi care au venit sa-si ia ramas bun de la el.

    Viata oricarui om este marcata de trei evenimente importante: nasterea, casatoria si moartea. Fiecare dintre cele trei evenimente are insemnatatea lui si difera unul de altul prin felul manifestarilor ce se impun si prin starea emotionala ce o produce.

    Daca nasterea si casatoria sunt evenimente placute din viata omului, moartea este evenimentul trist, dureros sufleteste pentru ca parasim aceasta lume, lasand in urma tristete si durere, despartire de familie, rude si cunoscuti pentru o VESNICIE.

    Cand moare un om, odata cu el moare o lume (lumea lui), isi inchide sub pleoape amintirile si pleaca transformandu-se el insusi intr-o amintire pentru cei care raman in urma.

      Prezenta familiei si rudelor, prietenilor si cunoscutilor, colegilor de breasla, si militarilor din garnizoana la acest eveniment nefericit, cand clepsidra celui ce a fost profesor si militar, Mihai BALAN, si-a epuizat material fluidul incetand a mai continua curgerea, El a trecut in umbra mortii si de acolo in cerul spuzat cu stele, iar cu acea fire blanda si prietenoasa ne vegheaza gandurile, vorbele si faptele.

    Dorul de faptura lui va cuprinde uneori pe noi toti, precum un vis frumos. Zadarnic insa, barcagiul dintre lumi nu aduce pe nimeni inapoi, drumul dintre vesnicie este zavorat.

    Odata cu despartirea sa, legaturile de prietenie si amintirile continua pe alte planuri prin pomenirea sa la diferite ocazii, ocazii cu care ii placea sa ia cuvantul sa-si exprime opinia.

    Amintirea lui cat mai poate dainui, ramane printre noi ca o umbra a perinitatii si mai cu seama a nemuririi sufletului, repus rand pe rand in legatura cu Dumnezeu, iar noua celor care mai dainuim facand umbra pamantului, ne-a ramas aceasta indatorire sa nu uitam ca fiind muritori vom avea la randul nostru bucuria de a fi adusi in amintire, spre vesnica pomenire si ravnita odihna.

„Cortegiul funerar a plecat de La Cercul militar, a poposit la Biserica, Sfintii Voievozi” unde s-a infaptuit prohodul de inmormantare a defunctului la sfarsitul caruia preotul paroh a tinut o cuvantare despre activitatea celui ce a fost profesor si militar Mihai BALAN.Cuvintele de adio rostite de unicul fiu al defunctului, a facut ca acesta sa nu poata continua cuvantarea datorita lacrimilor si emotiilor survenite instantaneu. Momentul de apogeu al acestui trist eveniment a fost inmanarea unicului fiu al defunctului de catre comandantul garnizoanei Locotenent colonel Adrian Vasile PERDUN, a drapelului Romaniei in semn de pretuire pentru dragostea ce a avut-o fata de tara, drapel ce a acoperit sicriul tatalui sauToate aceste momente au fost executate odata cu coborarea sicriului in cripta familiei in onorul militar primit de la Garda de onoare al unitatii militare de garnizoana sub sunetul de trompeta in surdina intonand RETRAGEREA.Cu aceste ganduri sa-l rugam pe bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si vesnica sa-i fie amintirea celui ce a fost prof. si militar Mihai BALAN" a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, responsabilul cu informatiile si relatiile publice al unitatii militare de garnizoana, Plutonier adjutant Mircea TOFAN

Galerie Foto

TOFAN1
mihai balan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031021 (s)