joi, 28 martie, 2024

ULTIMA decizie luata de Marine Le Pen: “M-am AUTOSUSPENDAT”

Distribuie:

Publicat:

Marine Le Pen, sefa partidului de extrema-dreapta Frontul National (FN), calificata pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, a declarat luni ca poate si chiar va castiga cursa electorala si si-a multiplicat atacurile la adresa contracandidatului sau, centristul Emmanuel Macron, transmite AFP.

Zece mici puncte, credeti-ma, este perfect realizabil”, a declarat Le Pen, la postul de televiziune France 2, comentand sondajele pentru al doilea tur care il dau pe Macron cu 60% din voturi contra 40% in favoarea sa, scrie agerpres.ro. Marine Le Pen, care a anuntat ca se suspenda de la presedintia partidului sau, Frontul National, pentru a fi “deasupra consideratiilor partizane” si a se consacra unirii francezilor in vederea celui de-al doilea tur, si-a atacat adversarul.

Francezii vor descoperi continutul proiectului sau de o foarte mare violenta sociala, economica, migratorie”, a spus ea. “Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul sau nu denota cea mai mica dovada de dragoste pentru Franta“, a adaugat Le Pen.

Candidatul centrist s-a prezentat ca fiind candidatul patriotilor contra nationalistilor, scrie AFP.

“Eu sunt candidata protejarii francezilor”, a afirmat Marine Le Pen, sperand in “unirea cat mai larga posibil a patriotilor in fata reprezentantului globalizarii dezinhibate”. Ea a apreciat ca acest scrutin reprezinta “o forma de referendum” in care francezii au de ales intre “Franta sau…altceva, disparitia, diluarea Frantei”. Francezii vor vota pe 7 mai viitorul presedinte al tarii. Candidatul de centru Emmanuel Macron a obtinut 24,01% din voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, desfasurat duminica, iar lidera extremei drepte Marine Le Pen 21,30% din sufragii, potrivit rezultatelor definitive prezentate luni seara de Ministerul de Interne francez, relateaza AFP si Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img