joi, 28 martie, 2024

Ultima informare din cadrul campaniei de vaccinare din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Referitor la situaţia epidemiologică prezentă în judeţul Vaslui, privind evoluţia campaniei de vaccinare, comunicăm populaţiei că până vineri, 26.11.2021, la nivelul județului au fost utilizate 200826 doze de vaccin pentru imunizarea cetățenilor din județ (106949 doze pentru prima administrare, 74678 pentru doza 2 și 19199 pentru doza 3).

Pe data de 25.11.2021 au fost vaccinate 1035 persoane. Menționăm că 347 persoane au primit doza 1, 409 persoane au primit doza 2 și 279 persoane doza 3.

De la începutul acestui an, pe teritoriul jutețului Vaslui, au fost testate 41374 persoane, din care 22766 persoane prin test rapid antigenic și 18608 persoane prin test RT – PCR standard.

În urma acestor testări, până în prezent au fost confirmate 18828 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 22078 persoane au avut rezultat negativ, 463 persoane au avut rezultat echivoc și 5 persoane au avut rezultat invalid.

În ultimele 24 de ore au fost testate 73 persoane, din care 21 persoane au fost depistate pozitiv cu SARS – CoV  2 (COVID – 19) și 52 persoane au avut un rezultat negativ.

În prezent, în județul Vaslui sunt 607 cazuri active de coronavirus.

Pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că Agenția Europeană pentru  Medicamente (EMA) recomandă administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Astfel, în urma finalizării evaluării datelor științifice, a fost emisă recomandarea potrivit căreia raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Reglementările menționate se bazează pe studiile de siguranță și recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Pfizer împotriva COVID-19.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Potrivit CHMP, vaccinul pentru copii ar putea fi disponibil după data de 20 decembrie a.c. Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Facem precizarea că CNCAV manifestă preocupare pentru pregătirea cabinetelor de vaccinare, optimizarea platformei de programare și a Registrului Electronic Național de Vaccinare (RENV).

Totodată, vor fi elaborate procedurile și instrucțiunile necesare, astfel încât procesul de vaccinare în rândul celor mici să se deruleze într-un mediu favorabil și sigur, iar opinia publică va fi informată în timp util asupra datei la care acest proces va debuta în România. Premergător, pentru a veni în întâmpinarea populației, în perioada următoare vor fi organizate evenimente de informare care să ofere răspunsurile necesare la principalele preocupări și întrebări primite din partea publicului larg. 

Reamintim că:

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.

vaccinurile pot preveni apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2;

vaccinurile reduc semnificativ riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;

vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;

vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;

vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID – 19.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img