marți, 19 martie, 2024

ULTIMA ORA Celebrul jurnalist Sorin Burtea a murit

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cei mai importanți jurnaliști din România, Sorin Burtea, a murit luni, la vârsta de 67 de ani.

Sorin Burtea a devenit celebru pentru emisiunile sale de la TVR. S-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. Este absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română.

De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum "Reflector", "Economia încotro?", "Studioul economic", "Ziua de mâine", care au adus cote de audienţă foarte mari pe fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania "Învinge apele!" din emisiunea "Interes general", de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania "Solicitaţi bonul fiscal!" tot pe TVR1.

El se ocupa, în această perioadă, de emisiunea ”Investiţi în România!” pe TVR Internaţional, un program care se apropie de 20 de ani de existenţă în grila postului românilor de pretutindeni.

De nenumărate ori a prezentat proiectele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, al cărei membru fondator a fost şi a pledat pentru respectarea prin lege a drepturilor jurnaliştilor.

Sorin Burtea, fost producător TVR, a susţinut pe plan naţional şi internaţional activităţile breslei necondiţionat, singurul crez fiind cel al promovării jurnalismului profesionist.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img