vineri, 29 martie, 2024

ULTIMA ORA Decizia luata de Joe Biden care AFECTEAZA Romania: A REVOCAT ordinul dat de Donald Trump

Distribuie:

Publicat:

 

Administraţia Joseph Biden a suspendat, pentru reevaluare, decizia fostului preşedinte Donald Trump privind diminuarea efectivelor militare americane din Germania.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, "a iniţiat procedura de reevaluare completă" a planului reducerii numărului militarilor americani din Germania, a declarat generalul Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa şi comandant suprem NATO pentru Europa.

"Planificarea precedentă, aflată în curs pentru iniţiativa precedentă, a fost suspendată pentru ca secretarul Apărării şi actuala Administraţie să poată efectua o reevaluare completă asupra a tot ceea ce s-a întâmplat până când a preluat atribuţiile secretarul Lloyd Austin", a precizat generalul Tod Wolters, conform site-ului Politico.com.

Generalul Tod Wolters a declarat că nu poate anticipa ce decizie va fi luată după reevaluare. "Noua Administraţie a SUA a anunţat că trebuie să realizăm o reevaluare completă, în toate domeniile. Iar apoi, după evaluare, vom începe elaborarea noilor planuri", a precizat oficialul militar.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat în vara anului 2020 un plan de reducere cu 12.000 de militari a efectivelor SUA din Germania. România este direct afectată de decizia lui Joe Biden, pentru că Bucureștiul ceruse relocare unor trupe americane din Germania pe teritoriul țării noastre.

Donald Trump a criticat frecvent contribuţiile insuficiente ale Germaniei şi Franţei la bugetul Alianţei Nord-Atlantice. În schimb, noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, a anunţat că vrea intensificarea relaţiilor cu ţările partenere şi consolidarea organizaţiilor şi instituţiilor internaţionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img