News Flash:

Ultimele informatii despre fetita de la Iasi bolnava de cancer! Sansele ei sunt minime

9 Ianuarie 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii
nedelcu

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi au facut o serie de precizari de ultima ora privind situatia fetitei Nedelcu Bianca Petronela, in varsta de 9 ani, din comuna Raducaneni. Copilul sufera de o forma agresiva de cancer, iar sansele ei sunt minime.

"Avandu-se in vedere mediatizarea excesiva a cazului copilului Nedelcu Bianca Petronela, in varsta de 9 ani, domiciliata in sat Bohotin, comuna Raducaneni facem urmatoarele precizari:

- In momentul de fata, respectiv luna ianuarie 2018 copilul este diagnosticat cu o forma grava si agresiva de cancer, recidivat a 3-a oara. Pronosticul medicilor specialisti este unul rezervat.

- Parintii desi limitati ca educatie, nu pot fi acuzati de neglijarea nevoilor copilului. Au colaborat si s-au implicat in asigurarea tratamentului si ingrijirii copilului inca de la debutul bolii iar acum desi refuza chimioterapia de linie 3, colaboreaza cu medicul de familie si asigura tratamentul medicamentos al copilului

- Nu se impune scoaterea copilului Nedelcu Bianca Petronela din mediul familial, avand in vedere ca starea psiho-emotionala a fetitei este influentata pozitiv de petrecerea timpului impreuna, in familie

- DGASPC va interveni cu servicii suplimentare de consiliere pentru parinti si copil, pentru constientizarea parintilro ca, atunci cand copilul da semne de agravare a bolii, sa se adreseze cu incredere Spitalului de Copii Iasi. De asemenea vom pune la dispozitia copilului servicii de paleatie la domiciliu, cu ajutorul echipei mobile, in urma recomandarilor medicilor specialisti

- Copilul are si el drepturi, inclusiv Dreptul de participare si exprimare a opiniei in toate deciziile in care-l privesc, iar acest copil trebuie si el ascultat! Avand in vedere experientele multiple prin care a trecut pana la aceasta varsta, are acel grad de maturitate care impune ascultarea opiniei lui", au transmis cei de la DGASPC Iasi.

Copilul ar fi trebuit sa inceapa chimioterapia la Spitalul pentru Copii Sfanta Maria. Asta dupa ce medicii de la Timisoara au constatat ca tumorile sunt inoperabile.

Conducerea spitalului spune insa ca parintii refuza in continuare tratamentul, desi exista un ordin judecatoresc in acest sens.

Reporter: Ce inseamna pentru acest copil lipsa tratamentului?

Radu Terinte, manager Sp. „Sf. Maria” Iasi: Condamnarea la moarte, condamnarea la moarte. Lucrurile sunt foarte clare. Deja copilul este intr-o faza avansata a bolii in care metastazele s-au impanzit, deci sansele de supravietuire se reduc dramatic de la o zi la alta. Parintii au venit aici cu copilul, au utilizat resursele statului, salvari... adusi de la Timisoara la Targu Mures, de la Targu Mures la Iasi, au refuzat tratamentul, au jignit personalul si au plecat acasa. Noi notificam imediat Protectia Copilului ca sa se ocupe impreuna cu institutiile statului sa lamureasca situatia si sa intervina in forta pentru ca acest lucru nu poate continua.

„Exista o hotarare judecatoreasca prin care parintii sunt obligati sa continue tratamentul copilului. Statul trebuie sa intervina, nu pot ramane lucrurile asa”, a mai spus medicul Radu Terinte.

Medicii din Timisoara i-au facut toate investigatiile fetitei de opt ani care este bolnava de cancer si ai carei parinti au fost obligati de instanta sa o duca la spital si au decis ca in faza in care se afla acum, cu o tumora care a metastazat, nu i se poate face un transplant medular, astfel ca aceasta isi va continua tratamentul de chimioterapie la Iasi, aproape de casa.

Medicii de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara spun ca, in conditiile in care tumora a metastazat, sansele unei vindecari totale nu mai exista.

Fetita, care este din localitatea ieseana Raducaneni, a fost internata la Spitalul de Copii din Timisoara in 12 decembrie, dupa ce nu mai fusese consultata de un medic din luna iulie, pentru ca parintii au refuzat, pe motiv ca i s-ar putea fura organele.

DGASPC Iasi i-a dat in judecata pe parintii fetitei, iar la inceputul lunii Judecatoria Raducaneni a emis o ordonanta presedintiala prin care ii obliga pe parinti sa continue tratamentul fetitei diagnosticate cu cancer renal in forma avansata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 34 queries | Mysql time :0.068314 (s)