vineri, 29 martie, 2024

Ultimele vorbe ale parintelui Iustin inainte de a trece in nefiinta

Distribuie:

Publicat:

Monahia Fotini, una dintre maicile care l-au ingrijit pe parintele Iustin in toata perioada in care starea sanatatii sale a devenit critica, relateaza in revista “Atitudini”, publicatie a Manastirii Petru Voda, ultimele vorbe ale duhovnicului, potrivit vocea.biz.

“Cu 5 zile inainte de a-si da duhul, a fost ceva mai bine, parca isi revenea si prinsese ceva putere. In aceasta ultima perioada toti ucenicii mai apropiati au luat un ultim cuvant de invatatura de la parintele, un ultim sfat”.

Maicuta a spus ca l-a intrebat o problema care o framanta demult, o intrebare pe care pana atunci s-a ferit sa i-o puna in mod transant de teama posibilelor reactii dure.

“Parinte, ce sa faca o mama care are un copil bolnav in stare critica si este necesara o interventie chirurgicala, pentru ca altfel ar muri?”, a intrebat maicuta.

Parintele i-a raspuns cu un ton foarte grav, ridicand din maini in semn a protest.

“Nu, sa nu il lase sa moara. Eu nu imi pot asuma aceasta decizie. Dar fiecare sa faca dupa constiinta si puterea lui. Cat puteti luptati impotriva lor cu toata forta si unitatea, dar fara atitudini extreme, inca nu e cazul. E vorba insa ca mai sunt 12 luni, 12 luni de libertate si vine urgie”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img