News Flash:

UMILINȚĂ pentru Angela Merkel: A primit răspuns din partea landurilor pe care le-a somat - 'Să ieșim din logica pură a lockdown-ului'

30 Martie 2021
159 Vizualizari | 0 Comentarii
media 159902367397517900

 

Armin Laschet, liderul conservator al regiunii cu populaţia cea mai mare din Germania, s-a erijat luni în purtător de cuvânt al landurilor pentru a apăra strategia lor de luptă împotriva pandemiei, după criticile dure de duminică ale cancelarului Angela Merkel, relatează AFP.

Landul său, Renania de Nord - Westfalia, "a introdus frâna de urgenţă pe întreg teritoriul şi de manieră obligatorie", a declarat cel care este şi şeful partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi posibil înlocuitor al Angelei Merkel, care se va retrage din funcţia de cancelar după alegerile legislative din 26 septembrie, scrie Agerpres.ro.

El face referire la un mecanism creat pentru a anula toate măsurile de relaxare decise la începutul lui martie, dacă rata de incidenţă depăşeşte pragul de 100 de noi infectări la 100.000 de locuitori, ceea ce se întâmplă în prezent în numeroase zone ale ţării.

"O spun în numele celor 16 şefi de guverne" locale, fiecare "ia foarte în serios" regulile convenite, a insistat el, după chemarea la ordine de către Angela Merkel a landurilor care au anunţat măsuri de relaxare.

Conservatorul a făcut apel la "ieşirea din logica pură a 'lockdown'-ului", promovând utilizarea testelor care permit, de exemplu, o relaxare a anumitor restricţii, o opţiune care nu este agreată de şefa guvernului federal.

"Asta nu ajută, dacă statul federal şi regiunile îşi resping reciproc responsabilităţile", a mai spus el.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016055 (s)