vineri, 19 aprilie, 2024

Umilinta totala fata de sute de militari romani cazuti la datorie! Ramasitele lor au fost ingropate in cutii de carton! MApN a declansat o ancheta interna

Distribuie:

Publicat:

Ramasitele a sute de militari romani cazuti pe front, in Rusia, au fost reinhumate in… cutii de carton! S-a intamplat saptamana trecuta, cand oficialii din tara noastra au mers langa Volgograd, oras in apropierea caruia se afla cimitirul militar. Ministerul Apararii din Romania a deschis o ancheta interna, informeaza Realitatea TV.

”Pentru executia lucrarilor din acest an, contractul a fost semnat de catre Oficiul National pentru Cultul Eroilor, din partea romana, in data de 2 mai 2017. 

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a dispus Corpului de Control al M.Ap.N. desfasurarea unui control la Oficiul National pentru Cultul Eroilor pentru a verifica modul in care s-a organizat activitatea de reinhumare, punctual, dar si activitatea institutiei, per ansamblu.

Ministerul Apararii Nationale precizeaza faptul ca oficialii romani prezenti la ceremonia de la Rossoska nu au avut nicio implicare in activitatile de organizare, ci au reprezentat statul roman la eveniment”, a precizat Ministerul Apararii.

Ramasitele a 345 de militari romani cazuti in luptele de la Stalingrad, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au fost ingropate in Cimitirul de Onoare Romanesc de la Rossoska, regiunea Volgograd.

Realizata in anul 2015 de Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Externe, in cadrul unui demers comun coordonat de Secretarul General al Ministerului Apararii Nationale si Ambasadorul Romaniei la Moscova, necropola de onoare romaneasca adaposteste ramasitele pamantesti ale militarilor romani cazuti la datorie, in urma cu 75 de ani, in cea mai crancena batalie a secolului trecut – batalia de la Stalingrad, potrivit MApN.

Pana in prezent, Oficiul National pentru Cultul Eroilor a identificat mormintele a 4361 militari romani, morti in luptele de la Stalingrad si inhumati in 65 de cimitire de campanie.

Dupa ceremonia din 29 septembrie, numarul militarilor romani cazuti in lupta la Stalingrad reinhumati in cimitirul romanesc si cimitirul vechi german din localitatea Rossoska se va ridica la peste 2.200.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img