vineri, 19 aprilie, 2024

Un afacerist din Iasi, simpatizant PNL, prins de Fisc! Furnizori neplatiti si pagube de 200.000 de euro. A tepuit un gigant ce furnizeaza gaze naturale

Distribuie:

Publicat:

Un simpatizant al liberalilor din Iași nu reușește să aibă succes în afaceri. Firma a intrat în insolvență după ce nu a plătit furnizorii. Printre companiile care s-au înscris la masa credală se află și un gigant din domeniul serviciilor de gaze naturale. Și Finanțele au de recuperat o sumă importantă. Vlad Nechita apare ca asociat în mai multe firme

Probleme financiare pentru un afacerist din Iași, implicat în lucrări de instalații pentru construcții. Din caua datoriilor, Vlad Paul Nechita a solicitat la Tribunalul Iași intrarea în insolvență a societății Sistem Servicii Tehnic Grup SRL. Afaceristul este cunoscut ca simpatizant al filialei ieșene a Partidului Național Liberal. Solicitarea a fost aprobată de magistrați, iar, recent, a fost finalizat și tabelul preliminar de creanțe. Datoria lui Nechita este aproape 1 milion de lei, adică 200.000 de euro. Spre exemplu, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași are de recuperat suma de 421.980 lei, în timp ce Wiee România SRL intenționează să recupereze suma de 163.479 lei. Societatea este deținută de Gazprom Schweiz AG, companie de distribuție, furnizare și serviciii de gaze naturale care a fost cumpărată anul trecut de către Engie România. Lichidatorul judiciar va căuta bunuri ce pot fi valorificate pentru acoperirea datoriilor.

Are mai multe firme

Conform ultimelor date financiare, Sistem Servicii Tehnic SRL a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 372.675 lei, pierderi de 332.043 lei, cu un număr de 16 angajați. Vlad Nechita are calitatea de asociat și în societatea ISO Grup SRL, alături de Marius Ionel Isopescu. Firma cu obiect de activitate „consultanță tehnică” are performanțe financiare insignifiante. Mai apare ca asociat în firma Sistem Servicii Tehnic Grup Nord SRL. Omul de afaceri nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de planul de redresare a societății.

Cum s-au împărțit datoriile

Afaceristul nu a reușit să plătească nici contribuțiile angajaților, datele fiind valabile pentru finalul anului 2019.

„Datorii constituite din: datorii la furnizori – 499.032 lei; contribuția unității la asigurările sociale -167.974 lei; contribuția personalului la asigurările sociale – 27.770 lei; contribuția angajatorului – asigurările sociale de sănătate – 14.103 lei; impozitul pe profit – 9.140 lei; taxa pe valoare adăugată de plată – 128.207,48 lei; impozitul pe venituri de natura salariilor – 9.678 lei; impozit dividende – 1.006 lei; alte datorii și creanțe cu bugetul statului – 62.526 lei. Din analiza documentelor financiar-contabile puse la dispoziție, se observă faptul că activitatea debitoarei a fost suspendată, aceasta nu înregistrează venituri sau cheltuieli. Astfel, din punct de vedere al structurii, activul patrimonial al debitoarei este reprezentat de active imobilizate formate doar din imobilizări corporale și, respectiv, din active circulante formate din stocuri, creanțe și disponibilități bănești”, se arată în raportul lichidatorului judiciar Casa de Insolvență B&F SPRL Iași.

Datoriile din evaziune

De precizat că, în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, conform ultimelor date, la nivelul județului Iași, Fiscul a înregistrat încasări de aproape 5,4 miliarde lei, adică 1,1 miliarde euro, de la persoane fizice și juridice. La nivel de regiune, media de încasări lunară a fost de 1,3 miliarde lei. Față de anul 2018, diferențele nu sunt majore. În ceea ce privește sumele suplimentare identificate în urma inspecțiilor fiscale, la nivelul județului Iași, acestea ating pragul de 175.681.277 lei, adică 37,3 milioane euro. În 2018, suma a fost mult mai mică, de aproape 110 milioane lei. Diferența este cauzată de restructurarea activității ANAF. În această perioadă, activitatea de inspecție fiscală a fost redusă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img