News Flash:

Un alt primar a fost ridicat de DNA

27 Ianuarie 2015
1569 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii din cadrul DNA Tirgu Mures au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore (incepand de la data de 26.01.2015, ora 20.30, pana la data de 27.01.2015, ora 20.30) a inculpatului MEZEI JANOS, primar al municipiului Gheorgheni jud. Harghita, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

 -abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite si

- santaj

In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, inculpatul Mezei Janos, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni jud. Harghita, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. „MONTURIST”S.R.L, de catre Municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate).

Inculpatului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat, la data de 27 ianuarie 2015, la Tribunalul Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.scrie stiripesurse.ro

- santaj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0990 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030051 (s)