joi, 18 aprilie, 2024

Un ambasador care se crede in vacanta, Dan Mihalache. Si eu ce treaba am cu chestia asta? Nu suntem un fel de babysitteri publici

Distribuie:

Publicat:

Peste 100 de pasageri romani ai unei curse Londra-Cluj ce trebuia sa decoleze duminica de pe aeroportul Lutton au fost nevoiti sa ramana in Marea Britanie din cauza conditiilor meteorologice severe. Grupul de romani sustine ca au sunat la Ambasada Romaniei in Marea Britanie, dar nu a raspuns nimeni. Ministerul Afacerilor de Externe a declarat, intr-un raspuns pentru Mediafax, ca nu a fost solicitata asistenta.

Contactat de agentia de presa, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a declarat ca este la Cardiff si nu are cunostinta de situatia romanilor din aeroportul din Londra. Mai mult, el a precizat ca nu va acorda asistenta consulara in astfel de cazuri. Intrebat daca oamenii, care stateau de sapte ore pe aeroport fara sa fie informati cu exactitate daca vor pleca sau nu in cursul zilei, pot fi ajutati, Mihalache a raspuns:

”Au o problema cu autoritatile? Asta e o problema a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate intampla si mie ca ambasador.

Cred ca oarecum am ajuns cam departe cu aceasta discutie cu asistenta consulara, cu lucruri care se intampla si care tin de cum zboara avioanele in lume. Ma interesez asupra acestui subiect, dar va spun ca nu voi da nicio asistenta nimanui caruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul roman este responsabil de relatia cetatenilor sai cu autoritatile, nu cu meteorologia.

Si eu ce treaba am cu chestia asta, iertati-ma e o chestiune care se intampla, nu e in autoritatea statului sa se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred ca exageram putin. Ce asistenta consulara sa dau eu ca ambasada unor oameni ale caror zboruri se anuleaza din ratiuni meteorologice? Nu credeti ca am ajuns putin cam departe? ", a declarat ambasadorul.

Ulterior, ambasadorul Dan Mihalache a revenit si a anuntat ca un consul va merge ”in mod exceptional” sa discute cu oamenii.

”In mod exceptional un consul se va deplasa la Luton, este vorba despre doua curse Wizz Air, pentru a discuta cu cetatenii si nu stiu cu cine, si cu companiile aeriene, ca cu altcineva nu are cu cine, ca nu au problema cu autoritatile. Imi mentin insa punctul de vedere: aceste lucruri nu sunt de competenta ambasadei si a consulatului, pentru ca noi avem alta misiune si nu suntem un fel de babysitteri publici care trebuie sa facem tot felul de lucruri care tin de relatiile private", a declarat Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra.

Dan Mihalache nu se afla la prima intamplare in care se declara deranjat de faptul ca trebuie sa faca ceva pentru cei pe care ii reprezinta in Marea Britanie. In momentul atacurilor teroriste din Londra, el se afla la o nunta in tara unde era nas, iar evenimentele din capitala britanica i-au ”stricat un pic seara".

"Sunt in tara, care e problema? Am fost chiar nas. Eu nu pot sa imi planific nasiile in functie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu inseamna ca nu am lucrat cu colegii foarte strans ca sa vedem ce e de facut. Asta e viata. Am comunicat, avem celula de criza, totul a fost sub control, de altfel cred ca m-ati auzit vorbind toata noaptea”, explica atunci Dan Mihalache pentru gandul.info.

Cum nimeni nu s-a invrednicit atunci sa-i curme suferinta de-a nu intelege ca nu are niciun merit pentru a ocupa postul de ambasador, macar de data aceasta ar trebui sa i se indeplineasca dorinta si de a-l face sa nu mai fie deranjat de problemele romanilor!
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img