vineri, 29 martie, 2024

Un avion al companiei canadiene Westjet s-a intors din drum dupa ce un pasager a glumit spunand ca are noul coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Un avion al companiei canadiene Westjet care se îndrepta către Jamaica s-a întors de la jumătatea drumului după ce un pasager a făcut o glumă proastă spunând că este infectat cu noul coronavirus, relatează marţi France Presse, potrivit AGERPRES.

Avionul cu 243 de pasageri la bord efectua un zbor către Montego Bay, dar a trebuit să revină la Toronto din cauza unui ''pasager turbulent'', a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

La două ore după decolarea din Toronto, respectivul pasager s-a ridicat de pe scaun şi a spus că a călătorit recent în China şi că s-a infectat acolo cu noul coronavirus. Prin urmare, echipajul de cabină i-a dat o mască chirurgicală şi mănuşi şi l-a izolat de ceilalţi pasageri în partea din spate a avionului.

''Ca măsură de precauţie, echipajul nostru a urmat toate protocoalele aplicabile în cazul semnalării unor cazuri de boli infecţioase la bord, inclusiv izolarea persoanei care a făcut o afirmaţie nefondată despre coronavirus'', a precizat acelaşi reprezentant al companiei Westjet.

Respectivul pasager, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut de poliţie la coborârea din avion şi va fi judecat pe 9 martie.

De la apariţia sa în decembrie în oraşul chinez Wuhan, noul coronavirus a infectat peste 20.000 de persoane şi s-a răspândit în mai mult de 20 de ţări. Conform ultimului bilanţ anunţat de autorităţi 425 de persoane infectate au murit până în prezent în China.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img