News Flash:

Un avion de vanatoare Rafale a oferit asistenta unui Boeing care a pierdut legatura radio

5 Mai 2014
1661 Vizualizari | 0 Comentarii
Un avion de vanatoare de tip Rafale a oferit asistenta, duminica dupa-amiaza, unui avion de linie de tip Boeing apartinand, se pare, companiei americane United Airlines, care a pierdut contacul radio si se indeparta usor de la traiectorie, potrivit unor surse concordante.

Avionul de tip Rafale - care atunci cand a trecut in modul supersonic a declansat o detonare atat de puternica incat a fost auzita in regiunea Bordeaux pana la La Rochelle - a decolat de la baza aeriana BA-118 de la Mont-de-Marsan (Landes), dupa ce Boeingul a pierdut legatura radio, potrivit BA-118 si Serviciului de Informatii al fortelor aeriene (Sirpa-Air).

Potrivit Sirpa-Air, avionul efectua o legatura pe ruta Roma-Washington.

Contactata de AFP, o purtatoare de cuvant a companiei americane a refuzat sa confirme sau sa infirme informatia.

Pentru a ajunge cat mai rapid posibil avionul de pasageri, avionul de vanatoare a trecut in modul supersonic, potrivit BA-118. Avionul de tip Rafale se afla la o altitudine de 35.000 de picioare (aproximativ 10.000 de metri) si la o distanta de aproximativ 100 de kilometri sud de Bordeaux atunci cand a depasit bariera sunetului, potrivit Sirpa-Air.

Pompierii de la Gironde si Charente-Maritime au anuntat ca detonarea a provocat apeluri multiple din partea unor particulari ingrijorati.

Avionul de tip Rafale a ajuns la avionul de linie pe cand acesta se afla undeva intre La Roche-sur-Yon (Vendée) si Nantes (Loire-Atlantique), iar contactul radio a fost restabilit. Boeingul si-a reluat traiectoria.

In cursul unei asemenea proceduri, avionul de vanatoare se pozitioneaza cat mai aproape de avionul de linie, la stanga, unde se afla comandantul de bord. Dupa aceea se angajeaza un dialog, cu ajutorul unui sistem international de semne, in vederea identificarii problemei, potrivit unei surse militare.

"A fost o interventie normala" duminica, asa cum "efectuam cateva zeci pe an", a precizat Sirpa-Air. Fortele aeriene au efectuat aproximativ 70 de proceduri de acest tip in 2013.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043423 (s)