joi, 25 aprilie, 2024

Un avocat din Vaslui si-a escrocat clientii sub motiv ca are influenta printre functionari publici

Distribuie:

Publicat:

 

Neculai Horobet, avocat in cadrul Baroului Vaslui, a fost condamnat la trei ani de inchisoare, cu suspendare, intr-un dosar de trafic de influenta, dupa ce a recunoscut ca si-a inselat clientii. Barbatul a afirmat ca, in schimbul unor sume de bani, le garanta acestora ca le rezolva orice problema, cu atat mai mult ca are intrare si la functionari ai statului.

 

Complice lui Neculai Horobet i-a fost Florin Bicu, cel care racola clientii in timpul curselor de taximetrie, fapt care i-a adus o condamnare de doi ani de inchisoare cu suspendare.

 

"Din declaratiile date in cursul urmaririi penale de catre inculpati, rezulta ca acestia erau interesati de gasirea unor persoane carora, in schimbul unor sume de bani le promiteau rezolvarea unor probleme juridice, prin influentarea persoanelor legal responsabile, folosindu-se de numele sau de calitatea unor persoane reale, de care inculpatul Horobet Neculai aflase in mod firesc, prin prisma relatiilor sale profesionale", dupa cum au explicat procurorii DNA in actul de sesizare al instantei.

 

Procurorii DNA au scos la iveala faptul ca influenta despre care avocatul vorbea nu exista in realitate si ca el urmarea doar sa-si stoarca clientii de bani.

Neculai Horobet si-a recunoscut faptele in fata instantei si, pe langa condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare, acestuia i s-a

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img