vineri, 29 martie, 2024

Un barbat din Argentina si-a schimbat sexul pentru a iesi la pensie cu 5 ani mai devreme

Distribuie:

Publicat:

Pe voi nu v-apuca amocul, de va vine sa le lasati pe toate balta, la munca? Ei bine, pe un functionar public din Argentina l-a si tinut atat de mult si de intens incat a hotarat sa-si schimbe sexul pentru a beneficia de o prevederea legislativa conform careia femeile se pot pensiona la varsta de 60 de ani, cu cinci ani mai devreme fata de barbati.

Asa ca Sergio, in varsta de 59 de ani, a devenit Sergia, informeaza presa argentiniana, asteptand nerabdator(oare) sa-i aduca postasul prima pensie.

Conform InformateSalta, barbatul, care este divortat, si care traieste in concubinaj cu o femeie tanara s-a folosit de o lege ce le permite persoanelor travestite sa isi schimbe sexul in registrul civil fara a trece printr-o operatie de schimbare de sex.

“Acesta este un caz clar de abuz, de utilizare abuziva a drepturilor de retragere la pensie pe baza identitatii sexuale”, s-a plans directorul serviciului de stare civila din provincia Salta, Matŕas Assennato.

CITESTE SI: Pensionarii nu vor sa plece in statiunile balneare din tara

Casa Judeteana de Pensii se confrunta cu o situatie nemaivazuta pana in prezent. Daca pensionarii cumparau toate biletele de tratament in statiunile balneare imediat dupa punerea lor in vanzare, situatia s-a schimbat acum. Pensionarii nu s-au inghesuit sa ia bilete, desi au avut de unde alege.

"Pot veni pensionarii chiar daca nu au depus cereri la noi pentru biletele de tratament. E prima data cand ne confruntam cu aceasta situatie. Am scos aceste bilete la vanzare, dar nu au venit pensionarii sa le cumpere. Vom pune la liber bilete pe 16 martie. La Baile Nicolina sunt 66 de bilete", a declarat Maria Andronache, director al Casei de Pensii Iasi.

Casa Judeteana de Pensii Iasi ofera in urmatoarea perioada mai multe bilete in diverse statiuni balneare din tara. Institutia are alocate pentru seria a II-a un numar de 76 de bilete, repartizate astfel: in Nicolina sunt 66 de bilete, 1 Mai, 4 bilete, Olanesti, 2 bilete, Covasna, 2 bilete si Geoagiu, 2 bilete. Biletele de tratament pentru aceasta perioada se distribuie la liber dat fiind timpul scurt intre alocarea automata si data inceperii sejurului.

Persoanele interesate pot obtine bilete de tratament in limita stocurilor disponbile de la Ghiseul de Bilete de Tratament in baza urmatoarelor documente: bilet de trimitere de la medicul de familie, original si copie, cartea sau buletinul de identitate in original, ultimul cupon de pensie. Costul unui bilet este de 50 la suta din cuantumul brut al pensiei incasat in luna anterioara plecarii in statiune. Durata sejurului este de 16 zile, din care durata tratamentului balnear este de 12 zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img