vineri, 29 martie, 2024

Un batranel de poveste! La 94 de ani, el este cel mai batran JANDARM din Iasi! Povestea lui de viata te lasa fara cuvinte! Merita RESPECTUL tuturor – FOTO

Distribuie:

Publicat:

n batran din Iasi, de 94 de ani, este cel mai in varsta jandarm • Dupa ani intregi in slujba tarii, ieri a fost rasplatit cu o diploma si o decoratie la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi • Jandarmii s-au "nascut" la Iasi in urma cu 168 de ani, iar ieri au organizat o intalnire in care s-a discutat despre actiunile lor si despre munca pe care o depun in fiecare zi

În acest an se împlinesc 168 de ani de când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica, printr-un decret domnesc, a aprobat Hotarârea Divanului Obstesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în Jandarmi". Prin aceasta lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei si i s-au stabilit principiile de organizare si functionare, acesta act reprezentând documentul oficial la înfiintarea institutiei.

Cu acest prilej, ieri, pe 3 aprilie 2018, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi a fost organizata o adunare festiva în cadrul careia au fost avansati 8 jandarmi ieseni, iar domnul Florin Cîntic, directorul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale Iasi, a prezentat un scurt istoric al Jandarmeriei. De asemenea, sub titulatura "Stafeta generatiilor" a fost organizata o întâlnire între un veteran de razboi si un tânar sublocotenent jandarm.

Ieri, doi jandarmi au iesit in evidenta. Domnlu locotenent-colonel Iancu Popescu, in varsta de 94 de ani, si sublocotenentul Marius Burlacu au fost jandarmii ieseni care au avut cate ceva de spus.

A predat stafeta

Locotenent-colonelul Iancu Popescu, ajuns la venerabila varsta de 94 de ani, a povestit cate ceva din meseria pe care a practicat-o cu atat drag ani la rand.

"Jandarmeria este o grupare de elita. Am fost jandarm si sunt veteran de razboi. Am avut misiuni grele, nu a fost usor, dar am mers mai departe. Pe timpuri era altfel, era Jandarmerie si la tara, era putin diferit, dar la fel de frumos", a povestit domnul locotenent-colonel Iancu Popescu. Batranul jandarm a fost aplaudat de catre jandarmii adunati la sediul IJJ Iasi si premiat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img