sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un cercetator Harvard, care studiaza cancerul, a intocmit lista alimentelor care ajuta organismul sa lupte impotriva imbolnavirii

Distribuie:

Publicat:

Alegerea corecta a alimentelor este o modalitate de a ne stimula propriul sistem de aparare, putand creste sansele la o viata sanatoasa, sustine Dr. William Li, cercetator al Institutului Harvard care si-a dedicat sute de ore studierii cancerului.

Cei mai multi dintre noi stim ca pentru a ne mentine sanatatea este esential sa ne ferim de alimentele nocive pentru organism si sa facem alegeri care sa sustina regenerarea organismului. Dar cand vine vorba de enumerarea acestora, cati dintre noi stim ce alegeri sa facem? Dr. William Li, cercetator al Institutului Harvard care si-a dedicate sute de ore studierii cancerului, explica modul in care sistemul de aparare al organismului opune rezistenta bolilor si cum este acesta impactat de alimentatie, scrie adevarul.ro, care citeaza Press Association. 

„Sanatatea inseamna mai mult decat absenta bolii, este puterea sistemului nostru de aparare care ne protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului, a obezitatii, a dementei, a bolilor autoimune si chiar a cancerului“, spune dr. Li. „Exista o modalitate de a ne stimula propriul sistem de aparare, alegerile alimentare putand influenta sansa la o viata mai lunga“, sustine specialistul Harvard.

Rosii. Contin o molecula bioactiva numita licopen, explica dr. Li, care poate intrerupe alimentarea cu sange a celulelor canceroase. Un studiu american din 2018 arata ca sucul de rosii a fost asociat cu scaderea cu 30% a riscului dezvoltarii cancerului de prostata.

Ciocolata neagra. Ciocolata neagra, bogata in cacao, nu trebuie sa fie o placere vinovata. Cercetarile arata ca aceasta contine polifenoli care pot creste nivelul celulelor stem, imbunatatind circulatia si ajutand organismul sa regenereze celulele imbatranite.

Ceai verde. Beneficiile ceaiului verde sunt recunoscute de multa vreme. Atat ceaiul verde, cat si cel negru pot activa sistemul de aparare al organismului, imbunatatind circulatia, regenerarea celulara, bacteriile intestinale, protectia ADN si imunitatea.

Cafea. Cafeaua poate ajuta la incetinirea imbatranirii celulare prin cresterea lungimii telomerilor (o regiune de ADN repetitiv situat la capatul fiecarui cromozom).

Nuci. Bogate in substante nutritive si grasimi sanatoase, nucile sunt un important sustinator al sanatatii.  Studiile arata ca un consum de doua portii de nuci pe saptamana este asociat cu un risc redus de aparitie a cancerului de colon, precum si cu incetinirea imbatranirii celulare.

Soia. Confuzia asupra acestui produs este legata de un compus asemanator estrogenului gasit in soia, despre care se crede ca poate provoca cancer de san, spune dr. Li. Conform specialistului, studiile arata exact opusul, soia fiind asociata cu scaderea riscului de recurenta a cancerului de san. S.F.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img