joi, 28 martie, 2024

Un cunoscut chirurg care a ajutat răniţii de la Piatra Neamţ a MURIT – A luat COVID-19 din spital

Distribuie:

Publicat:

 

Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus. Medicul a fost diagnosticat pozitiv, imediat după incendiul izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Medicul chirurg al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost internat inițial la Bisericani, apoi în secția de ATI de la Piatra Neamț, după care a fost transferat la Cluj, localitate în care era stabilită și fiica sa. Fusese confirmat infectat cu coronavirus și, pe fondul altor probleme de sănătate, a fost îngrijit la secția de terapie intensivă. În ciuda eforturilor doctorilor, boala s-a dovedit mai puternică, transmite mesagetulneamt.ro.

Dr. Iosif Koszeghi împlinise 71 de ani, pe 30 octombrie. A fost președintele Colegiului Medicilor Neamț mai multe mandate, începând cu anul 2003 și de-a lungul carierei a fost medicul șef al secției Chirurgie Generală de la Piatra-Neamț. Născut la Oradea, după absolvirea facultății a fost angajat la Spitalul Bicaz și din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Județean Neamț. A fost un medic foarte apreciat de miile de pacienți pe care i-a operat și considerat un bun diplomat de colegii săi.

"CMR își exprimă întreaga compasiune și părere de rău cu privire la moartea medicului Iosif Koszeghi, survenită în urma infecției cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președinte al Colegiului Medicilor din județul Neamț, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contactat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Județean Piatra Neamț. Dr. Iosif Koszeghi a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean Piatra Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile imediat de după stingerea incendiului", a transmis Colegiul Medicilor din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img