vineri, 19 aprilie, 2024

Un dentist s-a dat de gol si i-a spus pacientului cu ce trebuie sa-si clateasca gura ca sa scape de tartru

Distribuie:

Publicat:

Un dentist s-a dat de gol si i-a spus pacientului cu ce trebuie sa-si clateasca gura ca sa scape de tartru. Un dentist i s-a confesat pacientului sau, din greseala, in timp ce ii igieniza dintii inainte de interventia stomatologica. Dentistul i-a spus lui I. A. despre tartru: cum se formeaza, cum pot fi evitate depunerile placilor dentare si care sunt riscurile acestea pentru sanatate.
„Medicul stomatolog mi-a povestit ca si el a avut probleme cu tartrul. A renuntat la fumat si a inceput sa isi curete dintii cu apa si sare. Treptat, vazand ca aceasta combinatie nu are efectele dorite, a incercat o noua reteta adaugand cateva ingrediente in plus”, marturiseste I.A.
Ingredientele folosite de medicul dentist pentru a scapa de tartru sunt: o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de ceasca de apa oxigenata, jumatate de lingurita de sare si putin suc de aloe vera.
Se face gargara cu acest amestec vreme de 15-20 de secunde, iar apoi se realizeaza periajul normal.
O alta reteta pentru a scapa de tartru
Daca vrei sa scapi de tartru, o poti face utilizand cateva ingrediente banale. Ai nevoie de zeama de la o jumatate de lamaie, 2 picaturi de ulei de menta, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si 100 de mililitri de apa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img