vineri, 26 aprilie, 2024

Un deputat de Vaslui il numeste pe edilul Boros “ Pinocchio de Barlad!”

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Eduard Andrei Popica, intr-o postare pe reteaua de socializare, il porecleste pe edilul municipiului Barlad “Pinocchio de Barlad!”. Acesta reprosandu-i primarului ca minte cu nonsalanta referitor la numarul angajatilor platiti din banii contribuabililor. Vezi mai jos intreaga postare :

"Pinocchio de Barlad!

Povestea lui Pinocchio se pare ca are continuitate, de aceasta data, la noi, in județul Vaslui, municipiul Barlad. Sa fim înțeleși de la bun început. Aici nu e vorba de nepricepere, ci de ticăloșie.

Prin urmare, printr-un comunicat de presa, scris ,evident, de armata de consilieri plătiți din bani publici sa acopere inepțiile conducerii Primăriei Barlad, aceștia încearcă sa inducă in eroare cetățenii municipiului prin tot felul de tertipuri de interpretare, susținând sus și tare ca afirmațiile mele cu privire la cheltuielile salariale și numărul de angajați din Primarie sunt neadevărate sau minicinoase, așa cum și-au făcut introducerea prin comunicatul dat colegilor ziaristi, cei de la biroul de presa.

Astfel domnul primar al municipiului Barlad neagă vehement creșterea numărului de salariați și cuantumul salariilor acestora. Deci, domnule primar, dacă vreți sa vorbim pe cifre exacte, haideți sa o facem. Astfel, in 2016 ati preluat conducerea primăriei cu 80 de funcționari și imediat in următorul ani, in 2017 ati angajat 14 funcționari, iar in prezent, în 2022 aveti , repet, doar in Primarie, 109 angajați, deci rezultă un plus de 29 de oameni.

Acum haideți sa vedem și ce aveți in plus la serviciile din subordinea primăriei:

La sere-spații verzi – 10 oameni în 2016, iar acum sunt 30.

La Zoo in 2016 erau 8 oameni, iar in 2022 sunt. 19.

La ALA in 2016 erau 4 oameni, acum sunt 8.

La DAS in 2016 erau 8 oameni, acum sunt 18 plus 31 cadre medicale.

La Biblioteca sunt 10 angajați, Fond locativ 10, SVSU 8 angajați și nu mai punem la calcul POLITIA Locală, cinematograful, SPA-ul, Centrul de Afaceri, etc.

Dar revenind la subiectul inițial, sa vedem și ce bani cheltuie Primaria Barlad, cu toți acești oameni. Astfel, lunar suma bruta cheltuita este de 1.708.949 lei, iar dacă înmulțim cu 12 luni ne va ieși o suma in jurul a 20.507.388 lei, fata de 2 milioane lei cât reprezentau cheltuielile cu salarizarea in 2016. Numai in primarie, cei 109 angajați amintiți mai devreme, sunt plătiți cu 880.012 lei / luna, fata de 2016 când cheltuielile cu salariile, tot in aceeași primarie erau de doar 225.494 lei, deci de 4 ori mai puțin, sau altfel spus 25% din ce plătiți acum.

Deci domnule primar, reamintindu-ne de unde a apărut aceasta contradicție, iar acum ca aveți date exacte despre banii cheltuiți lunar cu angajații din subordine, lăsați copiii municipiul Barlad sa învețe normal și nu mai dați tot felul de recomandări aberante.

P.S. Sa nu ieșiți din nou sa spuneți ca mințim sau ca nu stiati aceste cifre, pentru ca hârtia atașata o aveți pe birou. " se arata in postarea deputatului Eduard Andrei Popica 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img