vineri, 29 martie, 2024

Un detinut din Vaslui a scris peste 100 de plangeri pe care le-a trimis judecatorilor

Distribuie:

Publicat:

 

Condamnat in anul 2015 la 9 ani de inchisoare pentru tentativa de omor asupra a trei persoane, un barbat inchis la Penitenciarul Vaslui, a bombardat instantele de judecata din Vaslui, Iasi si Bacau cu peste 100 de plangeri.

 

In prima instanta, pe rolul Judecatoriei Iasi au fost inregistrate peste 30 de plangeri, in care detinutul acuza faptul ca i se incalca anumite drepturi ori ca nu i se admit solicitarile de eliberare conditionata inainte de termen.

 

La toate aceste plangeri, se adauga si contestatiile impotriva instantei care nu ii dadea dreptate.

 

Judecatoria Vaslui a fost luata si ea cu asalt de detinutul parca obsedat de plangeri, si numai in luna martie 2017 , pe rolul instantei, au fost depuse si judecate peste 50 de dosare.

 

In multe din plangerile sale, barbatul invoca si diverse articole din lege cu privire la executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, ori la prevederi ale Codului Penal, cand solicita amanarea, intreruperea sau chiar suspendarea executarii pedepsei.

 

Cand pierdea, detinutul facea imediat contestatii pe care le depunea la instantele superioare.

 

Mai bine de o treime din pedeapsa detinutul si-a petrecut-o in salile de judecata ori pe holurile instantelor.

 

Mai presus de asta, detinutul a cheltuit sume uriase din banii contribuabililor pe transportul catre instantele iesene si vasluiene, precum si pe onorariile avocatilor din oficiu.

La aceasta ora, pe rolurile instantelor se afla aproximativ 20 de dosare care il au ca petent sau reclamant pe detinut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img