News Flash:

Un educator a fost arestat dupa ce a otravit 23 de copii intr-o gradinita din centrul Chinei

2 Aprilie 2019
609 Vizualizari | 0 Comentarii
media 151091432439036800

Un educator din China a fost arestat pentru "otrăvirea" elevilor săi într-o grădiniţă din centrul acestei ţări, provocând spitalizarea a 23 de copii, informează Xinhua, preluată marţi de AFP potrivit Agerpres.


Educatorul, cu numele de familie Wang, a pus dintr-un motiv neprecizat nitrit de sodiu în terciul servit copiilor la micul dejun, potrivit rezultatelor unei anchete preliminare citată luni seara de agenţia de presă oficială a Chinei. 

Copiii au început să acuze stări de vomă, iar unii au leşinat după masa pe care au consumat-o la 27 martie într-o grădiniţă din Jiaozuo, în provincia Henan. Cinci zile mai târziu, un copil a fost spitalizat în stare gravă, iar alţi şapte erau ţinuţi sub observaţie. 

Nitritul de sodiu este un produs chimic folosit pentru conservarea cărnii, însă este toxic dacă este ingerat în stare pură. 

Incidentul a survenit cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a unei directive a guvernului central, care îi obligă pe directorii de grădiniţe şi de creşe să mănânce la cantină alături de copii, în urma mai multor scandaluri alimentare în sistemul naţional de educaţie. Grădiniţele şi şcolile trebuie să facă publice sursele lor de aprovizionare alimentară şi să pună la dispoziţie dispozitive pentru controlul calităţii. 

În martie, 36 de copii au fost spitalizaţi după ce au consumat hrană mucegăită într-o instituţie de învăţământ primar din Sichuan (sud-vest). Scandalul a dus la demiterea directorului şcolii, potrivit cotidianului oficial Global Times. 

Fotografii cu mâncare mucegăită şi alterată, difuzate de părinţi ai copiilor pe reţelele sociale, au generat o dezbatere naţională asupra securităţii alimentare

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0931 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030845 (s)