vineri, 29 martie, 2024

Un elev din clasa a douasprezecea, de la un liceu din Buzau, a murit dupa ce a consumat etnobotanice timp de patru ani. Le cumpara de pe internet

Distribuie:

Publicat:

Organele i-au cedat rand pe rand, iar medicii nu l-au mai putut salva. Statisticile arata ca unul din sapte elevi s-a drogat macar o data, iar pe internet, substantele periculoase se vand la liber.

Catalin Cojocaru ar fi trebuit sa fie la scoala, alaturi de colegii lui. Etnobotanicele l-au dus insa pe un drum fara intoarcere. Avea doar 14 ani cand a inceput sa se drogheze.

Zilele trecute, elevul a ajuns la spital in stare critica. Medicii l-au pus pe dializa, pentru ca avea rinichii distrusi. Celelalte organe i-au cedat, pe rand. In final, inima i s-a oprit.

Din cauza substantelor ingerate cat si a convulsiilor repetate care deterioreaza musculatura striatica si elibereaza in circulatia sanguina substante toxice care blocheaza organele.

Anul trecut, Catalin a ajuns la urgenta tot din cauza etnobotanicelor. In octombrie, a fost audiat de procurorii DIICOT, dupa ce a fost prins pe strada alaturi de un prieten care avea droguri asupra lui. La scoala, profesorii, colegii, dar si un psiholog au incercat sa il convinga sa renunte.

Cei mai multi consumatori de etnobotanice au intre 15 si 24 de ani

Statistici alarmante arata ca aproximativ 15% dintre elevi si 24% dintre studenti au incercat macar o data droguri. Cababisul este pe primul loc, urmat de etnobotanice, ecstasy sau chiar cocaina.

Consumul de droguri la elevi:

canabis 7.3%

NSP 2.3%

ecstasy 1%

cocaina 0.8%

Pe internet, etnobotanicele se vand la liber

Si contin substante extrem de toxice. Ele sunt de multe ori imbunatatite de acei care le vand. Pentru a-si mari valoarea sau cantitatea, implicit si veniturile, ei le combina cu alte substante chimice foarte-foarte periculoase.

La spitalul din Arad, o tanara de 29 de ani a fost adusa in stop cardio-respirator de doi barbati care le-au spus medicilor ca a consumat droguri. Nici pe ea, medicii n-au mai putut s-o salveze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img