vineri, 19 aprilie, 2024

Un FENOMEN extrem de rar afecteaza Romania. Nu s-a mai intamplat asa ceva in ultimii 100 de ani

Distribuie:

Publicat:

Temperatura globala inregistrata in luna martie este cea mai ridicata din ultimii 100 de ani. Comparata cu media temperaturilor din secolul trecut, luna martie 2016 a fost mai calda cu 1,07 grade Celsius, potrivit datelor furnizate de Agentia Japoneza de Meteorologie.

Daca expertii meteorologi credeau ca luna februarie a fost un nou record, depasind cu 1,04 grade Celsius media temperaturilor pentru aceasta luna din ultimii 100 de ani, martie i-a contrazis, informeaza zf.ro.

Cifrele au fost confirmate si de NASA, astfel ca luna trecuta este oficial inregistrata ca fiind cel mai cald martie din ultimii 100 de ani.

Schimbarile climatice puternice ii iau prin surprindere pe meteorologi. Daca 2015 a fost declarat cel mai cald an din istoria masuratorilor de la 1850 incoace, expertii se asteapta ca 2016 sa depaseasca toate recordurile.

„Chiar daca cresterile de temperatura la nivel global se datoreaza in principal lui El Niño, acestea anomalii sunt si rezultatul incalzirii globale continue cauzate de actiunile oamenilor”, a explicat Stefan Rahmstorf, climatolog german.

Meteorologii se asteapta ca fenomenul El Niño sa se sfarseasca la finalul anului 2016, insa efectele lui se vor face simtite si anul urmator.

Temperaturile vor urca pana la 30 de grade Celsius in mai multe regiuni din Romania, iar luni temperaturile vor fi specifice mijlocului verii, a declarat meteorologul Maria Tomescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img