vineri, 26 aprilie, 2024

Un fermier din judetul Vaslui a oferit masti de protectie in toata comuna. Peste cinci mii de exemplare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In comuna vasluiana Falciu, fermierul Titinel Ursul, unul dintre cei mai mari fermieri de pe Valea Prutului, impreuna cu doamna Lavinia Para, patroana unei micute sectii de confectii din zona, au avut o initiativa extraordinara in contextul pandemiei de coronavirus. Acestia au cazut de comun acord si au confectionat peste 5000 de mascute de protectie reutilizabile care vor fi distribuite cu titlu GRATUIT fiecarui cetatean de comuna. Titinel Ursu, consilier local, demonstreaza inca o data ca este mult mai implicat in viata sociala a comunei decat actualul primar Neculai Moraru . Vocile din sat barfesc faptul ca multi din apropiatii primarului deja se gandesc sa facă o schimbare si sa isi retraga sprijinul actualului edil care nu este implicat in actiuni civice ale comunitatii si in contextul actualei crize, acesta nu ia masuri clare de ajutorare a cetatenilor.

Titinel Ursu si colaboratorii sai au împărțit alimente si declaratii pe propria raspundere oamenilor din comuna.
 Chiar din primele zile dupa declararea pandemiei si instaurarea ordonanțelor militare, fermierul Ursu, impreuna cu echipa sa au cutreierat comuna  pentru a analiza situatia batranilor si a oamenilor fara venit . Pe langa faptul ca a oferit pachete cu alimente esentiale tuturor celor care au avut nevoie ori i-au cerut ajutorul, echipa lui a distribuit si declaratii pe propria raspundere celor care au avut nevoie . Titinel Ursu are o activitate intensa pe reteaua de socializare si tine legatura in permanenta cu persoanele aflate in strainatate si care au batranii acasa . Va redam mesajul distribuit pe reteaua de socializare :

“Dragi prieteni , dupa postarea facuta aseara , mi -am dat seama ca mare parte a cetatenilor din comuna nu sunt informati referitor la”Declaratia pe propria raspundere” pe care cetatenii comunei noastre trebuie sa o prezinte organelor de control atunci cand se deplaseaza de la domiciliul lor pana la magazinul alimentar , la farmacie ,la medic sau la locul de munca . Asadar , am hotarat sa impartim peste 1000 de tipizate in toata comuna dupa cum urmeaza :
– pentru Copaceana va rog sa va adresati doamnei Vasilica Coman
– pentru Ranzesti va rog sa va adresati domnului Chiosa Emil
– pentru Bozia va rog sa luati legatura cu doamna Ambrose Tamara
– pentru Odaia Bogdana va rog sa luati legatura cu domnul Bahrim Valica
– pentru comuna Falciu va rog sa luati legatura cu domnul Radu Patap , Alexandrache Marcel, Bahrim Fanica , Toderita Aurel .
– pentru Bogdanesti va rog sa luati legatura cu domnul Mihai Tivda .
Declaratiile sunt gratuite pentru toti cetatenii si am rugamintea sa iesim din casa doar atunci cand este neaparat nevoie . Doamne ajuta sa fie bine ! “ a postat  acesta

Acelasi fermier in pragul sarbatorilor de iarna a impartit cadouri in toata comuna si la toti elevii școlilor, desi nu a fost primit in unitatea de invatamant din Falciu, deoarece directorul este subordonat al actualului primar

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img