miercuri, 24 aprilie, 2024

Un fermier le dă porcilor săi zilnic Coca Cola. Iată care este motivul

Distribuie:

Publicat:

Ruedi Bigler, un fermier din Elveția, a ajuns cunoscut în toată lumea datorită faptului că a ales să le dea porcilor săi Coca Cola pentru că are efecte benefice asupra lor.

Totuși, animalele nu primesc Coca Cola constant ci doar timp de zece zile – în așa-numita fază de creștere. În primele patru săptămâni de viață, purceii primesc lapte de scroafă de la mama lor.

După aceea, există doar furaje pentru îngrășare făcute din fructe din cereale și proteine. Această schimbare a hranei este dificilă. Laptele scroafei conține anticorpi care întăresc sistemul imunitar al animalelor tinere. Atunci când nu mai primesc lapte, purceii sunt predispuși la boli. Diareea răspândită a purceilor este o problemă specială – cu consecințe potențial fatale.

„Oamenii cred că glumesc când spun că scroafele mele consumă Coca-Cola. Deoarece este atât de dulce, purceilor le place mai ales să o mănânce”, a spus fermierul, citat de publicația blick.ch.

Cola este foarte acidă și are un pH scăzut, ceea ce protejează stomacul purcelușilor de agenți patogeni. Deoarece bacteriile patogene se pot dezvolta slab doar într-un mediu acid. Purceii rămân în acest fel sănătoși.

„Cola este o măsură preventivă simplă și ieftină împotriva bacteriilor dăunătoare”, spune Bigler.

Știe alți fermieri care îl folosesc și care se pot descurca fără antibiotice scumpe și controversate în cea mai mare parte.

Fermierul nu bea el însuși Cola. „E rău pentru mine”, spune bărbatul din Berna și râde. Bigler se uită în cutiile de purcei. Toate animalele se înghesuie la jgheab și au cozile curbate. „Cel mai important semn că le merge bine”, spune Bigler.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img