News Flash:

Un film despre demolarile comandate de Nicolae Ceausescu

31 August 2014
1463 Vizualizari | 0 Comentarii
Un film despre demolarile comandate de Nicolae Ceausescu va fi prezentat la cea de-a opta editie a Festivalului International Architecture Week Praga, care se va desfasura intre 15 septembrie si 12 octombrie, informeaza Instititul Cultural Roman (ICR).

 Tema festivalului este "Patrimoniu arhitectural si legende (persoane legendare) in arhitectura". Obiectivul festivalului este acela de a prezenta patrimoniul arhitectural si de a sarbatori persoanele legendare care au definit multiplele stiluri si curente ale arhitecturii, dar si de a prezenta noile personalitati ale secolului si modul in care trecutul si prezentul arhitecturii dau forma spatiilor.

De asemenea, se doreste ca Architecture Week 2014 sa fie un punct de intalnire intre forta conservarii patrimoniului si forta noilor constructii si sa aduca publicul larg mai aproape de profesionistii care definesc viitorul oraselor. Totodata, festivalul urmareste sa prezinte dialogul dintre numele istorice si arhitectura contemporana.

ICR Praga a participat la acest festival in fiecare an incepand din 2010. Si in 2014, Institutul Cultural Roman din Praga va prezenta un exemplu de design arhitectural intr-un mediu deschis si participativ.

 Participarea romaneasca la festival va fi asigurata de arhitectul Marius Miclaus si consta in prezentarea unui film despre demolarile facute de Nicolae Ceausescu in Bucuresti, prin amabilitatea profesorului doctor arhitect Sorin Vasilescu de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, o macheta de arhitectura contemporana - Gradina cu vise - Bastionul Theresia din Timisoara, pentru expozitia Arch World 2014, insotita de proiectia unui material multimedia, o selectie de materiale grafice si multimedia, lucrari recente ale studioului de arhitectura.

In prima zi a festivalului, pe data de 15 septembrie, va avea loc deschiderea oficiala a expozitiei Arch World 2014. Pe data de 16 septembrie, la ora 18.00, la standul Romaniei din cadrul Arch World, Marius Miclaus va fi prezent, in calitate de coordonator, la lansarea volumului bilingv dedicat celor opt ani in care 36 de profesionisti au lucrat la proiectul Bastionului Theresia. Volumul trateaza in sase capitole - concursul national de idei, studiile pe materiale si restaurare, proiectul, santierul si rezultatul , plus ce se "intampla" post finalizare, o lucrare inchisa in lemn cu alama arsa in acid pe coperta.

sursa:mediafax.ro

film nicolae ceausescu 15 septembrie 12 octombrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020044 (s)