News Flash:

Un fost conducator al unui conglomerat financiar chinez, gasit vinovat de 'coruptie si bigamie', a fost condamnat la moarte

6 Ianuarie 2021
576 Vizualizari | 0 Comentarii
media 160985025731737700

Fostul conducător al conglomeratului financiar China Huarong, Lai Xiaomin, a fost condamnat marţi la moarte, după ce a fost găsit vinovat de ”corupţie şi bigamie”, anunţă justiţia chineză, relatează AFP.

Lai Xiaomin a fost găsit vinovat de faptul că a luat mită în valoare de 215 milioane de euro şi că a încercat să obţină alte 13 milioane de euro, potrivit news.ro.

În hotătârea Tribunalului din Tianjin (nord), se subliniază asupra ”importanţei extreme a sumelor, circumstanţelor deosebit de grave şi unei intenţii extrem de rele”.

Lai Xiaomin a fost găsit vinovat, de asemenea, de bigamie. El a ”trăit mult timp cu alte femei”, în afara căsătoriei, cu care a avut copii ilegitimi.

În ianuarie 2010, el a făcut mărturisiri difuzate de postul public de televiziune CCTV.

Imagini de la un apartament din Beijing, care i-ar fi aparţinut acestui fost director, în care apăreau seifuri şi dulapuri pline de teancuri de bani au fost difuzate atunci.

Lai Xiaomin a dat asigurări că ”nu a cheltuit un şfanţ”. ”Nu am îndrăznit să cheltui” banii, declara el.

Presa a difuzat de asemenea imagini cu maşini de lux şi lingouri de aur pe care Lai Xiaomin le-ar fi primit mită.

China a lansat o vastă operaţiune împotriva corupţiei în 2012, după instalarea lui Xi Jinping la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC, unic).

Peste 1,5 milioane de cadre ale partidului au fost sancţiunate de atunci.

Asociaţii de apărarea drepturilor omului denunţă practica chineză a ”mărturiilor televizate”, pe care le consideră obţinute adesea prin tortură sau şantaj.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049556 (s)