vineri, 29 martie, 2024

Un fost primar UDMR s-a predat politiei, dupa ce fusese dat in urmarire nationala 

Distribuie:

Publicat:

Fostul primar UDMR al comunei bihorene Chislaz s-a predat, dupa ce a fost dat in urmarire nationala pentru ca s-a sustras de la executarea pedepsei, in urma careia a fost condamnat sub acuzatia de abuz in serviciu. Stefan Tripo a fost incarcerat pentru a-si ispasi pedeapsa de 4 ani si 3 luni de inchisoare la care a fost condamnat de catre magistratii Curtii de Apel Oradea. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor l-au trimis in judecata pe fostul edil intr-un dosar care priveste o frauda de 650.000 lei in dauna Ministerului Culturii.

Acestuia i se imputa ca, in 2008, a decontat un avans in valoare de 57.842 lei unei firme de constructii din Oradea, patronata de afaceristul Cristian Spridon, ca sa ridice un camin cultural in satul Chiraleu, nefinalizat. In intelegere cu afaceristul, fostul edil a indus in eroare Ministerul Culturii pentru a obtine o finantare nerambursabila in valoare de 560.000 lei, in anul 2008, pentru finalizarea caminului cultural. Edilul s-a folosit de acte falsificate ce atestau in mod nereal incheierea lucrarilor de catre firma Spridoncris SRL, banii fiind folositi de administratorul acesteia in alte scopuri. Trimis in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la abuz in serviciu, pe marginea devizelor de lucrari masluite, afaceristul a fost condamnat si el la 5 ani si 2 luni de detentie, si a fost incarcerat pentru savarsirea pedepsei, anunta Adevarul.

In 2013, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca Stefan Tripo s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 16 iunie 2008 – 5 februarie 2010, intrucat a detinut, simultan, atat functia de primar cat si cea de administrator al unei firme. Ca urmare, la alegerile din 2016 UDMR-istul nu a mai avut posibilitatea sa candideze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img