joi, 28 martie, 2024

Un hot cere in instanta daune morale politistul care l-a prins in flagrant, pentru ca s-ar fi fotografiat cu el!

Distribuie:

Publicat:

Nu cu multa vreme in urma, ne minunam de posibilitatile sistemului juridic american, unde oricine parea sa poata da in judecata pe oricine, pentru orice motiv. Vremurile sunt trecute, vor incepe sa se minuneze si ei de ce se intampla la noi, doar devenim pe zi ce trece adevarata tara a posibilitatilor… Atat un agent al Politiei Rutiere Vaslui, cat si Inspectoratul de Politie Judetean au fost date in judecata de suspectul unui furt, prins in flagrant pe 17 aprilie, anul curent, dupa ce ar fi sustras tigari dintr-un magazin. Hotul, Iulian Morariu, un tanar de 24 de ani, solicita daune morale pe motiv ca imaginea sa ar fi fost prejudiciata de aparitia in spatiul public a unei imagini de-ale sale, la scurt timp dupa ce a comis fapta, iar in opiia sa aceasta intamplare l-ar fi umilit. Dosarul a fost inregistrat pe 7 mai pe rolul Judecatoriei Vaslui.

Iulian Morariu provine dintr-o familie instarita din Vaslui, fiind fiul unui om de afaceri care detine o firma de constructii si nepotul patronului unui restaurant in parcul Copou. El este acuzat ca in seara de 17 aprilie, alaturi de un alt tanar, ar fi sustras cateva pachete de tigari dintr-un magazin de pe strada Donici din Vaslui.

Politistul care l-a surprins in flagrant, Alexandru Malancus, se indrepta spre casa in momentul in care a auzit vanzatoarea magazinului tipand dupa ajutor.

”Am vazut iesind din magazin, in fuga, doi barbati si, din urma lor, o femeie tipand dupa ajutor. Au luat-o la fuga printre blocuri. Am fugit dupa ei dar, dupa aproximativ 200 de metri s-au despartit si fiecare a continuat sa alerge in alta directie. Am fost nevoit sa alerg doar dupa unul dintre ei si, dupa aproximativ 500 de metri am reusit sa-l prind in spatele blocului nr.1.

L-am pus la pamant dar nu aveam catusele la mine. Se zbatea sa scape astfel ca am fost nevoit sa-l imobilizez la pamant si sa-i leg mainile la spate cu cureaua de la pantaloni. L-am dus apoi la sediul IPJ Vaslui si de acolo a fost preluat de o patrula din cadrul Politiei muncipale. L-am dus inapoi la magazin. Vanzatoarea a inceput sa plangã de bucurie cand a vazut ca hotul a fost prins si si-a recuperat marfa furata. Curios este ca a declarat ca a recurs la furt de foame dar, a furat tigari”, a declarat Alexandru Malancus pentru Vremea Noua.  

In aceeasi seara in spatiul public a aparut o fotografie, surprinsa pe holurile Politiei municipale Vaslui, care il infatisa pe agentul Malancus alaturi de suspect.

Pe langa demersul juridic facut de suspectul care se considera umilit, comanda Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui s-a autosesizat si a declansat verificari pentru a stabili in ce imprejurari a fost realizata fotografia, fiind sesizati procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, care fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img