vineri, 19 aprilie, 2024

Un islamist radicalizat, inarmat cu un cutit de 30 de centimetri, retinut in centrul orasului Lyon

Distribuie:

Publicat:

Un bărbat cunoscut serviciilor de informaţii – înarmat cu un cuţit – a fost reţinut joi la Lyon, în apropierea unei staţii de tramvai, în arondismentul II al oraşului, unde agita un cuţit, purtând o djellaba şi o vestă de camuflaj, o acţiune care ar fi persmis evitarea altei tragedii în Franţa, relatează Le Figaro, potrivit news.ro.

După mai multe apeluri telefonice ale unor locuitori din zonă, poliţia a venit la faţa locului şi l-a arestat pe bărbat, care ameninţa, la intersecţia rue des Remparts d'Ainay cu rue Victor Hugo, potrivit Le Progrès de Lyon.

Le Figaro scrie că, potrivit informaţiilor sale, este vorba despre un afgan născut în 1994, cunoscut serviciilor de informaţii ca radicalizat şi a cărui arestare pare că a evitat o nouă tragedie.

Bărbatul arestat ”avea asupra sa un cuţit de 30 de centimetri şi părea pregătit să treacă la fapte”, a declarat pentru AFP Pierre Oliver, primarul arondismentului II al Lyonului.

Primarul le-a mulţumit pe Twitter forţelor de ordine pentru intervenţia care a ”permis evitarea unei noi drame”.

Bărbatul arestat a fost plasat în arest prevenitv, iar o anchetă este în curs.

Ancheta a fost încredinţată Poliţiei Judiciare, a precizat parchetul, precizând că ”investigaţii cu privire la motivaţii, personalitatea şi profilul celui vizat sunt în curs”.

La 24 mai 2019, un bărbat a depus un sac sau un colet exploziv care conţinea şuruburi, ciue şi piloane pe o arteră pietonală care leagă Place Bellecour de Gara Perrache din Lyon. Explozia a rănit uşor 14 oameni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img