vineri, 29 martie, 2024

Un lider din UDMR ii raspunde DUR lui Iohannis, dupa ce presedintele i-a cerut demisia premierului Dancila.

Distribuie:

Publicat:

Declaratia prin care presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dancila are "foarte multa conotatie politica” si nu va avea un rezultat direct, afirma la RFI liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi.

In opinia lui Attila Korodi, declaratia de vineri a presedintelui Klaus Iohannis "are foarte multa conotatie politica, dar o declaratie care imediat, in perioada urmatoare, nu are cum sa aiba un rezultat direct, procedural, pentru ca efectiv, presedintele nu are prerogative de a cere demisia, care sa rezulte printr-o procedura constitutionala si prin demisia premierului sau prin inlaturarea premierului, asta poate sa faca Parlamentul".
"Deci trebuie sa citim totul intr-o cheie politica pana la ora actuala”, spune Korodi.

Liderul deputatilor UDMR spera ca presedintele Iohannis si premierul Dancila vor incerca sa conlucreze in interesul tarii: "Eu sper un singur lucru: totul sa se intample utilizand instrumente democratice si fara sa ne trezim peste cativa ani de zile ca unii sau altii au aparut sau au disparut din zona politica, utilizand instrumente mai putin transparente (…). Un lucru este clar: astfel de scandaluri nu aduc nici un beneficiu, in general, Romaniei, pentru ca numai daca ne uitam la primele stiri care au aparut in ziua cea mai focoasa, ca sa spun asa, in declaratii, s-a vazut cum se resimte in diferiti indici lucrul acesta (…). Eu ii invit atat pe presedintele Romaniei, cat si pe premierul Viorica Dancila in momentul in care situatia ramane in cele conturate acum, totusi sa incerce sa lucreze, sa conlucreze, chiar daca cu retinere, cu o anumita rezerva, pentru interesul Romaniei”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca Viorica Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si i-a cerut public demisia, spunand ca ii retrage increderea. Seful statului a invocat disputa Guvern – BNR si memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Premierul Viorica Dancila a spus, vineri seara, ca nu va demisiona pentru ca nu are niciun motiv, ca s-a simtit jignita de aprecierile presedintelui Klaus Iohannis si ca va merge mai departe. "Voi merge mai departe. Presedintele nu are atributii in a demite un prim-ministru", a afirmat Dancila. Ea a mai sustinut ca presedintele "dorea sa medieze o disputa imaginara intre Guvern si BNR, dar, in acelasi timp, vrea un razboi intre Guvern si Administratia Prezidentiala".
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img