marți, 19 martie, 2024

Un maistru militar clasa a V-a, vasluian la origini este sef de promotie specialitatea Radiolocatie navala – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Povestea maistrului militar cls. V Dan Gheorghe poate fi redată în cuvinte puține: la 18 ani, un tânăr din Vaslui pleacă la București unde este admis la Academia de Studii Economice. După trei ani de facultate, lucrurile încep să se distingă în nuanțe neașteptate. Tânărul, acum independent față de familie, simte că profesia de economist nu este cu adevărat drumul lui în viață și că poate realiza mai mult. Călătorește în străinătate, unde lucrează o perioadă, însă, deși îi merge bine, simte o chemare inexplicabilă înapoi acasă. Este anul 2019 și tânărul Dan Gheorghe află că la Constanța există Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Nu stă pe gânduri și își depune dosarul. Ideea de a deveni cadru militar aprinde în el un entuziasm nebănuit. Este admis cu o notă decentă, care îi permite să opteze pentru o specialitate complexă: radiolocația navală. Atunci entuziasmul se transformă în pasiune, dedicare și sursă regeratoare pentru efortul depus pentru a fi cel mai bun din clasă pe domeniul său.

Dan Gheorghe este un tânăr mai degrabă retras, misterios chiar. Poate de aceea, la absolvire, a ales să fie repartizat la o unitate de scafandri de luptă.

Tresele aurii de maistru militar îi oferă tânărului absolvent o liniște și o satisfacție pe care de mult le căuta, fără să bănuiască vreun moment pe ce căi îl va purta destinul.

Viața de militar nu e grea, crede m.m. V Gheorghe, dimpotrivă este dinamică și plină de satisfacții dacă știi s-o onorezi cu respectul și devotamentul cuvenite.

#SMMMFN #ForțeleNavaleRomâne #CarieraMilitară #MilitariCuPovești #UniformaCuSuflet #sefdepromotie #maistrumilitar #ArmataRomâniei

 

Sursa: Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img