vineri, 19 aprilie, 2024

Un medic din Iasi rupe tacerea chiar din spital! „Avem nevoie de consiliere psihologica”! Presiunea este uriasa, iar medicii se tem pentru viata lor din cauza coronavirusului!

Distribuie:

Publicat:

Vremuri grele pentru personalul medical din Iași. Lupta cu virusul COVID-19 îi epuizează, iar medicii au ajuns în punctul în care cer ajutorul psihologilor. Ceea ce se întâmplă acum la Iași nu are precedent, iar de la o zi la alta totul pare mai complicat. Managerii spitalelor caută soluții, însă, deocamdată, nimic nu este clar. Cert este că toți medicii din Iași sunt extrem de expuși în această perioadă, iar pacienți infectați cu virusul COVID-19 ar putea ajunge în toate spitalele din județ

Situație fără precedent la Iași. În aceste zile, inima Moldovei luptă pentru viață. O echipă de medici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se sacrifică pentru a salva, nu doarme, nu se odihnește și face totul pentru ca pacienții din Iași și din județele învecinate să fie tratați ca la carte. Totuși, medicii sunt oameni, oameni simpli, oameni la fel ca noi toți. Nu este deloc exagerat dacă cineva ar spune că în aceste zile o parte din personalul medical se sacrifică.

Există o tensiune extrem de mare în toate spitalele din Iași, mai ales la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. Medicii care se ocupă de pacienții infectați cu COVID-19 au familii, au copii, au o viață în afara spitalului. În fiecare zi, aceiași medici se luptă pentru viața pacienților și se expun. Riscurile sunt enorme, dar jurământul pe care l-au făcut la terminarea studiilor îi face să stea lângă patul bolnavului, îi face să sufere odată cu cei infectați și îi face să-și dorească să împartă bucurie. Reușesc! Medicii din Iași o fac acum ca la carte. Chiar dacă echipa este mică, iar presiunea uriașă, după cum aminteam în rândurile de mai sus, la Iași se poate.

E nevoie de sprijinul psihologilor

Trebuie precizat faptul că virusul COVID-19 este un virus extrem de contagios. Medicii care intră în contact cu cei infectați își protejează trupul. Mai greu este însă când vine vorba de psihic și de suflet. Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași este în aceste zile ca o cazemată. În spital intră doar personalul medical și pacienții. Asta este normalitatea, însă aceste lucruri îi afectează pe toți cei din spital. Profesori, doctori, asistenți, infirmiere și chiar paznici. O astfel de situație nu a mai fost poate de zeci de ani, poate chiar din timpul Războaielor Mondiale. De ce? Este simplu. Mobilizarea este uriașă, iar epuizarea este pe măsură.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img