News Flash:

Un medic din Vaslui si-a consultat pacientii in caruta dupa ce cabinetul i-a fost inchis

14 Noiembrie 2013
2888 Vizualizari | 0 Comentarii
caruta
Mai multe persoane din localitatea vasluiana Bacesti au beneficiat de consultatii medicale intr-o caruta trasa in fata centrului medico-social din sat, dupa ce medicului de familie i-a fost blocat accesul in cabinetul sau din incinta centrului in cauza, potrivit Mediafax. Medicul a ales aceasta solutie de urgenta in urma insistentei pacientilor sai, dupa ce s-a trezit cu lacatul pus pe poarta de la cabinetul medical.

"Cand am venit dimineata la cabinet, am vazut lacatul pus pe poarta de acces spre cabinet. Pacientii incepusera sa vina astfel incat am fost nevoita sa acord consultatii intr-o caruta. Oamenii imi reprosau ca nu-i ascult si cu stetoscopul, dar de unde sa-l iau daca era in cabinetul la care nu puteam sa ajung. Am luat imediat legatura cu primarul din comuna si abia dupa trei ore si jumatate, in urma unor interventii, au taiat lacatul de pe poarta. Cand am ajuns in cabinet, am constatat ca nu am energie electrica, astfel incat nu puteam emite retete pentru pacienti", a declarat medicul de familie din Bacesti, Roxelana Cercel.

Conducerea Centrului Medico-Social Bacesti nu a putut fi contactata pentru a explica de ce a recurs la blocarea accesului medicului de familie spre cabinetul sau, directorul unitatii fiind in concediu.

In schimb, primarul comunei Bacesti, Horatiu Carausu, sustine ca in corpul de cladire unde se afla cabinetul se vor face lucrari de reabilitare, acesta fiind un posibil motiv pentru care nu i s-a mai permis medicului sa intre in cabinet.

"Cand am predat cladirea de la Consiliul Local catre centrul medico-social, am pus conditia sa fie pastrat cabinetul in incinta acestuia. insa ei au pus lacatul pe poarta, au taiat curentul, ceea ce nu este normal. Chiar daca se realizeaza reabilitarea acelui corp de cladire, ar trebui sa asigure medicului de familie o alta locatie pe perioada desfasurarii lucrarilor. Am discutat si cu cei de la centru si urmeaza sa avem o intalnire maine (n.r.- marti) in care sa lamurim lucrurile", a precizat primarul Horatiu Carausu.

Medicul de familie Roxelana Cercel are 1.700 de persoane inscrise in listele de pacienti si are incheiat contract de comodat cu Centrul Medico-Social Bacesti din 2006, cu valabilitate pana in septembrie 2014. Pana in martie anul trecut, proprietarul cladirii in care se afla cabinetul a apartinut Consiliului Local, ulterior fiind transferat catre centrul medico-social, cu conditia de a mentine pe medicul Cercel in spatiu.

localitatea vasluiana bacesti roxelana cercel centrului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034894 (s)