vineri, 19 aprilie, 2024

Un microbuz cu 15 cetăţeni sirieni a fost oprit la intrarea în țară, la Giurgiu. Cum s-a apărat șoferul în fața polițiștilor

Distribuie:

Publicat:

Cetățenii sirieni încercau să treacă ilegal granița în România. Cele 15 persoane au fost prinse de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu. Microbuzul era condus de un cetățean român. Iată ce le-a spus șoferul oamenilor legii atunci când a fost prins!

Cei 15 cetățeni sirieni prinși la vamă intenționau să ajungă în Olanda și Germania. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au făcut verificări asupra microbuzului.

Un microbuz cu 15 cetăţeni sirieni a fost oprit la intrarea în țară

Așadar, la o verificare amănunțită, polițiștii au găsit în spatele unui perete dublu 15 persoane, toți bărbați veniți din Siria. Aceștia s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei, în apropierea orașului Sofia, potrivit ziare.com.

Polițiștii au efectuat cercetări în urma cărora s-a adeverit că șoferul intenționa să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat.

S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, conform aceleiași surse.

Nu este primul incident de acest fel

Mai mult decât atât, șoferul român a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Cei 15 cetățeni sirieni au fost preluați de Poliţia de Frontieră din Republica Bulgaria.

„La data de 23 iunie, în jurul orei 23,45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unui microbuz, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani. În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că în spaţiul destinat mărfii sunt făcute modificări la un perete al acestui compartiment. Astfel, au fost descoperiţi, în peretele dublat, cincisprezece persoane de sex masculin. La cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania. (…) Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat”, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

La începutul acestei lun, un șofer de 26 de ani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de migranți. Tânărul a încercat să aducă ilegal în România 5 sirieni. Aceștia intenționau să ajungă în Germania, Elveția și Austria.

Povestea s-a repetat, căci și ei le-au spus polițiștilor că s-au urcat în microbuz din Bulgaria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img