vineri, 29 martie, 2024

Un moldovean care a jefuit muzeul Castelvechio din Verona, prins la VAMA ALBITA

Distribuie:

Publicat:

La data de 4 mai 2016, lucratorii din Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pe sensul de intrare in Romania, l-au identificat pe Burlac Anatolie, persoana cu cetatenie moldoveneasca, fata de care Tribunalul din Verona, Italia, a emis, la data de 12 aprilie 2016, un mandat european de arestare, solicitand predarea sa in Italia in vederea cercetarii pentru comiterea infractiunilor de jaf armat si rapire de persoane. Basarabeanul A fost condus, sub escorta la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

La data de 19 noiembrie 2015, persoana a participat la comiterea unui jaf la muzeul Castelvechio din Verona, fiind sustrase 17 tablouri de valoare din muzeu, prejudiciul fiind estimat la suma de 17 milioane de euro. 17 tablouri, printre care capodopere de Rubens si Tintoretto, au fost furate pe 19 noiembrie 2015 de indivizi mascati din Muzeul Castelvecchio din Verona. Printre ele Madona alaptand, deTintoretto, Portret de femeie de Peter Paul Rubens, Sfanta Familie cu un sfant de Andrea Mantegna, Portret de barbat, atribuit Atelierului lui Tintoretto, Portretul unui amiral venetian, de asemenea din Atelierul lui Tintoretto, Madona cu Pruncul de Pisanello, Sfantul Ieronimus penitent de Jacopo Bellini, Portret de tanar cu desene de copii si Portret de calugar benedictin de Giovanni Francesco Caroto, Port la mare de Hans de Jode.

La aceeasi data s-a sesizat Curtea de Apel Iasi, competenta in a dispune cu privire la cererea de predare formulta de autoritatile judiciare din Italia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img