vineri, 29 martie, 2024

Un neurolog sustine ca o simpla intrebare poate anula anxietatea provocata de inceperea unei noi zile

Distribuie:

Publicat:

Multi oameni devin anxiosi cand se trezesc numai la gandul ca trebuie sa infrunte o noua zi. Nelinistea de dimineata este pusa de neurologul Lisa Feldman Barrett pe seama unor stari resimtite la nivelul corpului.

Te trezesti de dimineata si mintea iti zboara la toate lucrurile pe care trebuie sa le faci in acea zi: sa infrunti traficul pentru a ajunge la birou, sa raspunzi la mailuri sau alte sarcini care parca iti taie entuziasmul de a te ridica din pat.   

Dincolo de reactia normala de a alunga aceasta neliniste, Lisa Feldman Barrett, neurolog si autorul cartii „Cum apar emotiile“, sustine ca sentimentul este un mod al corpului de a transmite ca ceva nu este in regula la nivel fizic, scrie pulse.com. De cate ori va simtiti anxiosi, trebuie sa stiti ca efectul neplacut este o cauza a starilor fizice. Creierul incearca sa prezica senzatii pe care urmeaza sa le experimenteze, pentru a putea gestiona emotiile si pentru a stabili modul de raspuns, spune Lisa Feldman Barrett. Specialistul sustine ca raspunsul la intrebarea: „Ar putea avea emotiile noastre o cauza pur fizica?“ ne poate scuti de anxietatea simtita in momentul in care auzim alarma de dimineata.   

In concluzie, atunci cand ne simtim anxiosi dimineata, ar trebui sa acordam o atentie sporita senzatiilor din corp. „Poate ca nu a primit suficienta hrana, nu v-ati odihnit suficient, poate nu ati mancat sau sunteti deshidratat“, spune Barrett.  Abilitatea de a recunoaste si de a gestiona emotiile este ceea ce oamenii de stiinta numesc „inteligenta emotionala“ si poate fi cheia catre succesul la locul de munca si in relatii. imbunatatirea inteligentei emotionale nu este un proces usor, dar este posibila cu putina practica, sustine neurologul, potrivit adevarul.ro. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img