joi, 28 martie, 2024

Un nou fruct in voga pentru proprietatile sale vindecatoare

Distribuie:

Publicat:

Originar din India sau din Bangladesh, acesst fruct cu nume mai ciudat, dar cu virtuti magice pentru sanatate si cu excelente calitati nutritive, este pe cale sa devina un ingredient vedeta in cele mai sanatoase si mai benefice preparate.

Chiar daca este apreciat pentru gustul sau foarte dulce si exotic, fructul arborelui Jacquier mai are inca o multime de atuuri in maneca. A devenit un aliat de pret pentru meniul vegetarienilor, datorit bogatiei sale nutritive.

In interiorul acestui fruct foarte mare, in nuante de galben, se regasesc din abundenta minerale, vitamine si oligoelmente necesare bunei functionari a organismului. Dar si cantitati foarte importante de vitamine din grupa B- B1, B2, B3 si B9 si fier.

Dar semintele sale vin si cu un plus de calciu, de potasiu si de magneziu, fosfor si sulf. Si asta nu este totul. Cireasa de pe tort, fructul arborelui Jacquier este foarte bogat in fibre, chiar de trei ori mai bogat decat alte alimente precum leguminoasele sau fructele uscate. Un aliat de pret mai ales atunci cand suferi din cauza constipatiei.

Cum se poate degusta fructul arborelui Jacquier? In foarte multe feluri. Se poate degusta in mod evident crud, razuit sau de poate conserva datorita marimii sale foarte mari si consuma dulce sau sarat. Semintele se pot recupera si ele, fierte si apoi prajite, consumate alaturi de legume sau cu sos de rosii.

Dar acest fruct este o excelenta alternativa la carne pentru vegetarieni. Atunci cand este inca verde poate sa inlocuiasca de minune carnea de porc sau cea de pui. In plus, se potriveste de minune celor care sunt intoleranti la gluten sau care nu tolereaza asa cum trebuie tofu.

Atunci cand este foarte dulce, fructul arborelui Jacquier este delicios sub forma de suc, de crema glasata, de dulceata sau confiat. Atentie insa atunci cand vine vorba despre consumul sau, deoarece este un fruct cu un nivel foarte ridicat de calorii.

Cu alte cuvinte, acest fruct foarte exotic, ar trebui sa fie din ce in ce mai des consumat de catre toata lumea, nu doar de catre vegetarieni, fiind o adevarat comoara pentru santate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img