vineri, 26 aprilie, 2024

Un nou RAZBOI ar putea izbucni in Europa! Germania a facut deja prima mutare

Distribuie:

Publicat:

Luni de zile tensiunile diplomatice dintre Germania si Turcia, aliati in NATO, s-au acumulat, iar in ultimele zile situatia s-a agravat rapid. Berlinul s-ar putea implica intr-un razboi economic cu Ankara.

In timp ce se pregateste de un razboi comercial cu SUA, Berlinul face prima sa mutare intr-un posibil razboi economic cu Turcia.

Se pare ca politicienii de top din Germania, aflati sub imperiul febrei electorale, dau semne ca si-au pierdut rabdarea cu derivele Ankarei si au dezlantuit un adevarat atac al avertismentelor, inclusiv economice. 

Germania este cea mai mare economie europeana, iar Turcia singura forta militara de la Marea Neagra care s-ar putea compara cu cea a Rusiei.

Relatiile dintre cele doua tari n-au fost niciodata dupa al Doilea Razboi Mondial mai subrede ca acum, spun analistii. Mizele sunt mari pentru ambele tabere. Germania este cel mai mare partener comercial al Turciei, companiile nemtesti ocupa locul doi in topul investitorilor straini si sunt angajatori importanti. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img