joi, 28 martie, 2024

Un nou scandal zguduie lumea medicala din Iasi. De aceasta data sunt implicati un cardiolog si o doctorita. Cei doi erau la o manifestare stiintifica – FOTO

Distribuie:

Publicat:

• O doctorita din Iasi aduce acuzatii grave sefului de la Sectia Clinica Medicina Interna III din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” • Aceasta spune ca medicul a acuzat-o de vrajitorie • Seful clinicii sustine ca lucrurile au stat cu totul altfel

Scandal mare la o conferinta stiintifica ce a avut loc in aceste zile in sistemul medical iesean. Un medic din Iasi, participant la evenimentul medical, aduce acuzatii grave unui doctor cardiolog, conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Gr.T. Popa” din Iasi. Medicul Mariana Manu aduce acuzatii grave conf. dr. Ciprian Rezus, seful Sectiei Clinice Medicina Interna III din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iasi. 

Mai mult, aceasta a declarat ca nu este singurul medic, cadrul didactic din institutia de invatamant superior medical iesean care nu recunoaste si este impotriva activitatii medicale pe care o desfasoara aceasta. Medicul Mariana Manu detine un cabinet privat de biofotonica si bionica in municipiul Iasi. Una dintre temele cu care s-a prezentat dr. Manu la conferinta a fost prezentarea aparatului Oberon, un aparat indicat pentru a investiga pacientii carora nu li se poate stabili cauza agravarii starii de sanatate pentru tot corpul sau numai unui organ. 

Dupa cum a afirmat medicul Mariana Manu, aparatul foloseste tehnologii biofotonice avansate si este un ajutor computerizat pentru medicii de familie care vor sa cunoasca starea generala a pacientilor, fiind un sprijin pentru stabilirea unui diagnostic si orientarea exacta a pacientului spre medicul specialist. 

“Eu nu sunt o persoana «reclamangioaica», dar consider ca ceea ce mi s-a intamplat nu trebuie tolerat. Ma gandesc sa ma adresez chiar unei reviste medicale. M-am inscris cu doua lucrari la conferinta, am platit o taxa de 50 lei si organizatorul nu mi-a spus ca nu am dreptul sa particip. Ieri (joi, 28 septembrie 2017-n.r.), in timp ce prezentam aparatul Oberon in cadrul conferintei, dupa 25 de minute am fost intrerupta de conferentiarul Rezus (conf. dr. Ciprian Rezus- n.r.) de la UMF Iasi. I-am reprosat organizatorului conferintei, reprezentantului de la firma Med Academy, ca nu trebuia sa fiu acceptata sa sustin cele dua conferinte. Domnul conferentiar Rezus m-a jignit, spunandu-mi ca ceea ce spun eu este vrajitorie. Sa-l dau in judecata? S-a suparat ca eu, un cercetator particular, mi-am permis sa vin la o conferinta a umf-istilor. Nu inteleg de ce a fost deranjat domnul doctor. Nu era nici conferinta lui, nici conferinta mea. Atitudinea dumnealui este retrograda. Sunt doctor in biologie, am muncit 25 de ani in cercetare si nu permit sa fiu tratata astfel. Pe medici ii intereseaza doar medicamentele si nu accepta si alte terapii, alte metode. Partea energetica nu este deloc abordata in Universitatea de Medicina. Pentru ei nu conteaza, merg numai pe medicina alopata. Ca cercetator, scolit in Germania, avem niste rezultate extraordinare a Teoriei Laserilor Biologici. Mai sunt si alti medici din UMF impotriva acestor terapii”, a declarat dr. Mariana Manu.  

Seful de la Medicina Interna spune ca a vorbit politicos cu doctorita

Conf. dr. Ciprian Rezus, seful Sectiei Clinice Medicina Interna III de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iasi, sustine ca nu i-a facut niciun repros medicului Manu si nu are un astfel de comportament fata de colegi. 

“Am avut o interventie in care foarte politicos i-am spus doamnei doctor ca la o manifestare medicala unde participa medici si studenti este normal sa pastram rigoarea raportului stiintific, iar ceea ce prezenta dumneaei nu avea nicio legatura cu medicina. Nu i-am reprosat nimic. Am plecat din timpul conferintei pentru ca aveam de rezolvat o problema. Nu am nimic cu nimeni si nici nu o cunosc pe doamna doctor. Nu este felul meu de a intrerupe pe cineva, de a avea un comportament necivilizat. Fiecare este liber sa spuna ce vrea, dar nu in cadrul unei conferinte medicale. Nu am avut nicio discutie cu organizatorul conferintei si nici nu poate fi vorba sa fi facut vreo observatie acestuia”, a declarat conf. dr. Ciprian Rezus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img