News Flash:

Un politist de frontiera husean si un vames din Albita au fost trimisi in judecata de catre DNA

18 Octombrie 2015
1849 Vizualizari | 0 Comentarii
Un agent al S.T.P.F. Husi si un inspector vamal din cadrul Biroului Albita sunt trimisi in judecata de catre procurorii DNA. Acestia sunt acuzati ca au reusit sa masluiasca un transport cu butasi de vita de vie, fara ca acesta  sa fie inregistrat si fara ca cei doi sa convoace specialisti fitosanitari care sunt responsabili de astfel de transporturi. Valoarea butasilor a fost estimata la 77.000 de lei.

Alberto REMUS CHIRIAC, avand functia de agent al S.T.P.F. Husi, si inspectorul vamal Danut Prepelita, sunt acuzati ca au permis trecerea unor cetateni din R.Moldova care au introdus in tara butasii de vie de vie care urmau sa fie vanduti pe Piata Huseana. La intrarea in municipiul Husi au fost opriti de un echipaj de Politie pentru un control de rutina.

Pe parcursul anchetei, procurorii au constat ca intrarea ilegala in tara a transportului de butasi a fost favorizat de politistii de frontiera, dosarul fiind preluat de catre procurorii DNA.
. Parola de trecere a frontierei: ”Sunt vorbit!” Potrivit actului de sesizare a instantei, politistul Alberto Remus Chiriac si vamesul Danut Prepelita se aflau impreuna de serviciu in data de 28 aprilie 2014, pe sensul de intrare in tara. Primul se ocupa de controlul de frontiera al calatorilor, iar al doilea de controlul vamal al autocamioanelor si autocarelor, scrie Adevarul.ro

Dupa verificarea documentelor, politistul Chiriac a cerut cetateanului moldovean sa deschida autoutilitara, ocazie in care a observat ca aceasta avea aceeasi incarcatura cu butasi de vita de vie. In calitate de coordonator al echipei de control, ”inculpatul prepelita Danut a mimat efectuarea controlului si, fiind in cunostinta cu natura transportului efectuat, cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la nesesizarea specialistilor fitosanitari din cadrul Inspecoratului de Carantina Fitosanitara Vamala Albita a permis intrarea autoutilitarei pe teritoriul Romaniei”, spun procurorii DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1056 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037183 (s)