sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un politist face praf sistemul:Prindem infractori inarmati, dar nu avem vesta antiglont

Distribuie:

Publicat:

Potrivit ziarului Incomod, un politist de la Serviciul de Actiuni Speciale al Politiei Prahova a rupt tacerea. Adrian Vlasceanu (foto), un politist respectat si cu o vechime de peste 20 de ani in sistem care activeaza in prezent la trupele speciale ale Politiei a postat pe pagina sa de facebook grave acuzatii la adresa conducerii Politiei, chestorul Viorel Dosaru si comisar sef Ionel Trandafirescu, a sefului sau direct, comisar sef Gheorghe Vlasceanu, si a sefului Biroului Control Intern, comisar sef Sorin Lupu. ”Au incercat sa imi faca viata un calvar”, scrie politistul pe pagina sa de facebook.

Adrian Vlasceanu, antrenor de arte martiale, este cunoscut ca fiind unul dintre putinii politisti din cadrul IPJ Prahova care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, chiar si sefilor Politiei Prahova. Chiar in postarea sa politistul scrie cum a prins infractori inarmati cu arme de foc desi echipa sa nu avea nici macar veste antiglont:
”Toata lumea crede ca politistul este un fel de superman care nu doarme ,nu mananca,tot timpul este in cautare de infractori,se bate cu toti odata si bineinteles,in aplauzele multimii,invinge…cu mici ,,avarii”.
Ei bine ,va rog respectuos sa-mi dati voie sa va contrazic;nu pentru ca sunt ,,Gigi Contra ” ci pentru ca lucrez in acest sistem de vreo 21 de ani si chiar stiu cu ce se mananca aceasta meserie.

Politistul provine din randul nostru,al cetatenilor care,vad in el,pe cel care trebuie sa-i apere de infractori.pe cel care,plin de solicitudine,sa-l cheme la orice ora din zi si din noapte pentru a rezolva,,problema”.Pana aici toate bune si la locul lor dar ,ca sa se intample ce isi doreste cetateanul ,politistul trebuie sa fie PREGATIT,sa POATA si sa VREA.
Politistii sunt de mai multe feluri si anume :
-politisti de vocatie,cei care sunt pregatiti,pot si vor si muncesc ;
-politisti adusi in sistem cu relatii ( stie toata lumea ),acestia sunt acei pentru care trebuie sa munceasca cei din prima categorie ;
-spotivii,cantaretii,si alte categorii care ,din punctul meu de vedere nu au ce cauta in sistem;pentru salariile lor muncim tot noi cei din prima categorie ;
-politistii pupincuristi si lingai pe care ii vedeti tot timpul in preajma sefilor;
-politisti cu calitea de ,,SEF ” .calitate pe care ei cred ca au in gene;pentru salariul acestei categorii tot politistii din prima categorie muncesc.
Si iata cum politistii din prima categorie trebuie sa ,,poata” pentru toti…
Saracul politist cu vocatie face tot posibilul dar cu ce ? Echipament,baza materiala,auto,tot ceea ce tine de indeplinirea in bune conditiuni a serviciului,sunt,,SUBLIME ”,dar cam lipsesc cu ,,,DESAVARSIRE” ca sa citez putin din Caragiale ,ca e prahovean de-al nostru.
Cand ceri,esti tupeist si esti cercetat disciplinar,daca nu rezolvi situatia,nu te-ai orientat si esti sanctionat,daca ai curaj si ceri respect se incearca ,,inlaturarea ta” iar daca nu merg toate aceste se trece ,voalat ” la amenintari cu directie catre famile;totul pana la familie !Cand se ajunge aici…nu e bine domnilor sefi,nu e bine !
Probabil ca,cetatenul care zice ca ma plateste cunoaste mai putin aceste lucruri…de fapt si acesta este unul dintre motivele pentru care scriu aceste randuri.
Stimati si dragi prieteni (si mai putin prieteni pentru ca stiu ca imi urmariti postarile ) eu sunt un politist care face parte din prima categorie si,cei care ma cunosc stiu ca nu spun baliverne.
Am ajuns la acea lehamite si imi este scarba !Am ales aceasta meserie (pentru ca este o meserie si nu altceva ) pentru ca sunt pregatit ,vreau si stiu ca pot,Dar pentru mine acest lucru nu a fost bine deoarece daca stau bine ca si IQ si mai sunt si profesionist nu mai pot fi manipulat.
Si pentru ca am capul pe umeri si tot ceea ce spun si cer o fac argumentat si legal iar nu este bine.Si asa,incet , incet a inceput lupta mea cu sistemul…
Am mers in misiuni cu echipa subdimensionata.am facut ,,flagrant” si am prins persoane inarmate cu arme de foc fara vesta antiglont pentru ca lipseste din dotare,mi se decaleaza programul dupa bunul plac al sefului ca sa nu acumulez ore suplimentare,inspectorul sef ma ameninta si avizeaza cercetarea mea disciplinara pentru ca imi permit sa dau ,,LIKE”unor articole de presa,am fost evaluat ,,special” cat tot I.P.J.Prahova la un loc,am fost trimis la psihiatrie,m-au umilit trimitandu-ma sa-mi fac litemia (litiul din sange pentru a se verifica daca sunt sau nu maniac ),au incercat toate mizeriile posibile si imposibile (despre unele nu vreau sa vorbesc)…
Dar,pe principiul ca,ce nu te omoara te inatreste,am reusit sa trec cu bine de toate aceste ,,obstacole”
Si pentru ce toate acestea ? Doar pentru ca sunt politist adevarat si vreau sa-mi fac datoria fata de comunitate.
Protagonistii acestor scenarii sunt unii dintre,ati ghicit, ,,SEFI”
Acesti ,,domni”care vor supunere totala si neconditionata,obedienta extrema si care,bineinteles,din birourile lor somptuoase,stiu ce este cel mai bine pentru tine.
Grav stimate cetatean pentru ca,in acest caz,politistii ,,de vocatie” ca si mine vor dori sa paraseasca acest sistem cum de altfel au facut-o multi altii,iar dumneata domnule cetatean o sa fii nevoit sa iesi din casa insotit de mai multe persoane,copiilor cand merg la scoala trebuie sa le angajezi bodyguarzi iar viata domniei tale se va ingreuna simtitor.
Nu crezi stimate cetatean ca poti avea o parere cu privire la alegerea sefilor institutiilor care trebuie sa te apere ?
Personajele care au incecat sa-mi faca viata un calvar numai pentru faptul ca vreau sa aplic legea asa cum este ea scrisa sunt,in ordine gradelor:
1. chestor de politie Viorel Dosaru-Seful I.P.J.Prahova ;
2.cms.sef Ionel Trandafirescu-adjunct sef I.P.J. Prahova ;
3.cms.sef.Gheorghe Vlasceanu-sef Serviciul Actiuni Speciale,seful meu direct;
4.cms.sef.Sorin Lupu-seful Biroului Control Intern din cadrul I.P.J.Prahova
Si multi alti acoliti de-ai lor.
Nu in ultimul rand as dori sa il amintesc pe d-l sublocotenent Iulian Surugiu,presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie (membrii SNAP nu stiam ca este ofiter) care ,venit sa-mi apere drepturile a coalizat cu conducerea I.P.J.Prahova si m-a vandut ( la d-lui este un obicei ).
Agentii de politie ar trebui sa aiba un sindicat al lor,nu aservit conducerii politice din acel moment,un sindicat care sa ii apere drepturile.
Stimate cetatean,daca vrei sa fii aparat ,daca vrei sa fii linistit si sa ai siguranta ca bunurile si familia ta sunt in siguranta te rog din suflet sa demasti coruptia ,si minciuna si pe toti functionarii publici care pretind mita.Numai asa vom ajunge in Europa si vom sterge stigmatul de hoti si tigani pe care ,sunt sigur ca esti de acord cu mine,nu il meritam.
RESPECT MAXIM PENTRU POLITISTII ADEVARATI !
Rusine politistilor corupti ,lingailor, latrailor,tuturor celor care mint,fura,inseala !
Jos cu politistii tip ,,SORIC ”

sursa: ziarulincomod.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img