vineri, 29 martie, 2024

Un presupus membru al comandoului implicat în asasinarea lui Khashoggi a fost arestat pe aeroportul parizian Roissy

Distribuie:

Publicat:

Un presupus membru al comandoului implicat în asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în 2018, la Istanbul, a fost reţinut marţi dimineaţă pe aeroportul parizian Roissy Charles-de-Gaulle şi plasat în detenţie, informează surse judiciare şi din cadrul aeroportului, relatează AFP.

Khalid Alotaibi, de 33 de ani, a fost reţinut de poliţie la frontiere în timp ce se pregătea să se îmbarce într-un avion spre Riad, a declarat o sursă apropiată de dosar. Potrivit postului francez RTL, preluat de Reuters, el este un fost membru al gărzii regale saudite.

El a fost plasat în detenţie în baza unui mandat de arestare internaţional emis de Turcia, a precizat o sursă judiciară. După ce se va încheia miercuri detenţia sa preventivă, el va fi prezentat parchetului general al Curţii de apel din Paris care îl va informa asupra mandatului de arestare, a adăugat această sursă.

Jamal Khashoggi, fost apropiat al puterii saudite pe care apoi a criticat-o aspru, a fost asasinat în consulatul ţării sale de la Istanbul, pe 2 octombrie 2018, de un comando de agenţi veniţi din Arabia Saudită. Trupul său, dezmembrat, nu a mai fost găsit niciodată, potrivit Agerpres.ro.

După ce iniţial a negat asasinatul, Riadul a afirmat în cele din urmă că acesta a fost comis de agenţi saudiţi care au acţionat singuri. La finalul unui proces lipsit de transparenţă în Arabia Saudită, cinci saudiţi au fost condamnaţi la moarte şi trei la pedepse cu închisoare, dar ulterior pedepsele capitale au fost comutate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img