News Flash:

Un primar cu initiativa. Daca elevii invata bine, parintii nu platesc impozit

24 Septembrie 2014
1424 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca elevii invata bine, parintii nu platesc impozitul pe case. Asa ii stimuleaza primarul din Bailesti pe copii sa invete, iar pe parinti sa-i tina din scurt. Edilul le promite celor care obtin rezultate bune la concursurile scolare si tabare gratis la mare. Proiectul este testat de cinci ani. In acest timp, numarul olimpicilor judeteni si nationali din oras a crescut de patru ori.

Mirela Mitrache este in clasa a opta la o scoala din Bailesti. Este olimpica nationala la fizica si de trei ani se lupta sa ramana in topul elevilor exceptionali. Mama sa recunoaste ca fata nu ar fi vazut marea daca nu studia din greu.

„E o bucurie foarte mare pentru mine, pentru tata, pentru bunica, ajutorul din partea primariei este substantial, Mirela a fost a doua oara intr-o tabara sponsorizata de primarie, probabil ca eu nu as fi avut posibilitatea sa o trimit”, a spus Caselia Mitrache, mama elevei.

„Este foarte bine ca ne sponsorizeaza si ne ajuta, este ca un impuls pentru noi, sa ne trimita intr-o tabara la mare”, a spus eleva Mirela Mitrache.

Elevii sunt motivati si de parintii care, datorita lor, scapa de plata impozitului pe cladiri. Si profesorii care pregatesc elevi olimpici pot scapa de taxe.

„Sunt copii care vin suplimentar cite doua ore pe zi in plus fata de orele cele sase la scoala si stau in acest laborator impreuna cu mine si muncim”, a spus Stefana Vaduva, profesor de biologie.

„Un copil care primeste motivatie este clar ca va fi un copil care va da tot ce va putea pentru a obtine acel premiu, iar parintii se bucura ca acelui copil i s-a recunsocut valoarea”, a spus Gabriel Tica, directorul Liceului Teoretic Mihai Viteazul Bailesti.

Ideea i-a venit primarului in 2009. Atunci erau aproape 20 de olimpici. Acum, orasul se mandreste cu peste 80 de elevi cu rezultate excelente.

„Ii sprijinim in sensul de a-i scuti de impozit atat pe cel care face acest efort, dascalul, cat si parintele care, stim ce eforturi face sa isi sustina un copil in scoala”, a spus Costel Pistrit, primarul orasului Bailesti.

Impozitul perceput de administratia locala pentru o locuinta este, in medie, de o suta de lei pe an.

Citeste mai multe pe digi24.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017762 (s)