sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un raport infricosator arata cele mai mari probleme cu care se confrunta omenirea. Ne-ar costar trilioane de dolari ca sa le reparam

Distribuie:

Publicat:

Trei dintre cele mai mari dificultati ale lumii moderne sunt obezitatea, malnutritia si schimbarile climatice, arata un studiu amanuntit. Expertii spun ca este nevoie de o schimbare de alimentatie a populatiei lumii, in caz contrar se va produce un dezastru.

Comisia “Lancet” privind obezitatea lumii face un apel in scopul de a ajuta stabilirea sanatatii mondiale. Toate cele trei probleme, mentionate mai sus, afecteaza direct populatia lumii, in present iar cauzele sun agricultura, companiile fast-food care promoveaza un stil de viata nesanatos si chiar transporturile moderne si dezvoltarea urbana. Toate acestea ar trebui adaptate nevoilor omenirii dar pentru a putea realiza acest lucru, ar fi nevoie de trilioane de dolari.

Autorul studiului, Expert in sanatatea publica la Universitatea “George Washington, William Dietz a declarat in legatura cu raportul ca “Ceea ce omenirea face acum nu e stabil. In caz de urgenta si catastrofe naturale, toata specia umana este in perioc. Suntem in criza de timp si in criza de interes”, a incheiat expertul. Specialistii spun ca cele doua probleme legate de nutritie,obezitatea si malnutritia, se afla la poli opusi, dar ar fi ideal sa gasim un echilibru intre ele.

Conform Organizatiei Internationale pentru Nutritie si Agricultura, defrisarile si agricultura prost realizata sunt resposabile pentru un sfert din emisiile de gaz pe care le emana planeta. Aproximativ patru milioane de oameni mor annual din cauza obezitatii si 815 de oameni mor din cauza lipsei hranei sau a apei potabile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img