miercuri, 24 aprilie, 2024

Un reputat neurochirurg explică legătura dintre divinitate și creierul uman: ”Ni l-a dat Dumnezeu!”

Distribuie:

Publicat:

A realizat peste 20 de mii de operații pe creier, din care jumătate la copii. A fost președintele Societății de Neurochirurgie din România, a publicat 33 de cărți, este cercetător științific de gradul I și e părintele neurochirurgiei pediatriatice.

Dacă nu v-ați dat seama despre cine este vorba, încă, vă spunem că este vorba despre reputatul profesor doctor Vlad Ciurea. Om de știință, o somitate în domeniu, dar și om cu frică, de fapt, cu credință în Dumnezeu. Pentru că nimic nu se face fără Dumnezeu. Iar creierul, mai ales, este opera Lui.

”Creierul ni l-a dat Dumnezeu. Creierul este centrul de comandă, se află la pupitru, la butoane, și apasă. Este incredibil ce putere are. El este cel care dezvoltă inteligența, care studiază Universul. Creierul te apropie de Dumnezeu, pentru că există și centri ai credinței.

Cu cât ești mai prins în probleme de viață, la limita dintre viață și eternitate, cu atât te apropii de structura creier și te apropii de Ființa Supremă.

Dacă la nivelul unui organ, peste noapte, se întâmplă o supărare, acest organ „pleacă” cu petiția la împărăție și-i transmite creierului: „Dragul meu creier, eu, stomacul, mă simt rău, că am mâncat prea mult”. Și atunci, creierul îi dă comanda: „Varsă! Du-te la WC”. Și stomacul execută. Și iar trimite depeșa: „Înălțimea ta, încă nu mă simt bine”. Și creierul zice: „Mai varsă o dată! Ia un medicament!”.

Creierul dă comanda, nu organul care este mic, jos undeva. Este foarte interesant acest feed back care se efectuează între creier și organe, zi și noapte, atâta timp cât suntem pe pământ”, a explicat neurochirurgul la Trinitas TV.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img